Само в 7DniFutbol.bg

Босът на Дунав жегна тимовете с празни стадиони: Без феновете, какъвто и да ти е бюджета, всичко е напразно

7 Dni Futbol27.07.201710880
градски стадион русе дунав

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов го­вори пред “Тема Спорт” във връзка с двубоя с Бе­рое в Русе (1:1), предстоя­щата среща с Черно море, както и дейностите по клубната база.

Г-н Симеонов, какви са оча­кванията ви за двубоя с Чер­но море след не особено доб­рото представяне срещу Бе­рое?
– Няма да го кажа за първи път – нашият отбор играе спо­ред възможностите си. Нито съм ги подценявал, нито надце­нявал. Представянето с Берое, на фона на това как се разви мачът, е добро. Да бъда че­стен – разочарован съм от ре­зултата, защото очаквах поб­еда. Допуснахме нелеп гол, след което съперникът имаше доб­ри ситуации, така че и равен­ството е добър резултат. До 0:0 ние създавахме основно по­ложения, но след това Берое имаше повече шансове. Що се отнася до Черно море – стар­тира най-добре първенство­то. Ще говоря с клишета, но мачът ще е тежък за нашия отбор. Аз лично обаче съм оп­тимист.

Какво ви дава основания за това? Може би доброто представяне на Дунав като гост?
– Не само заради това. Пър­во – мач с мач не си приличат. Ако тръгне срещата в добра посока, ще си заминем с жела­ния резултат от Варна.

Как се развиват организа­ционно нещата в клуба? В мо­мента работите по клубна­та ви база на стадион “Ду­нав”, на какъв етап са те?
– Сравнително добре вър­вят нещата с базата. Освет­лението там вече работи. Но има доста дъждове, които ни възпрепятстват работата, бави ни. Теренът просто не е годен за ремонтни дейности. Сега отново вали проливен дъжд, което още поне два дни ще ни попречи да се задействаме. Така или иначе ще си направим нещата. Може би няма да е както планирахме, но ще разполагаме с много доб­ра база. Част от ремонтите са готови, сред които са съблекалнята и фитнес центъ­рът.

Кога очаквате да приклю­чи всичко?
– По принцип трябваше да сме готови през август. Но метеорологичните условия не са на наша страна в момента и е по-добре да не поставям напразно срокове. Надявам се през септември да започнем да поставяме тревата. Ако го направим в жегите на август, рискуваме. Но вече през септември би трябвало да поло­жим покритието, изкуствени­те терени също ще бъдат на­правени. Ще имаме и едно много интересно съоръжение за физическа подготовка, което го видяхме на базата на Барселона. В крайна сметка се надявам през септември да сме гото­ви с всички дейности.

Финансово подсигурени ли са нещата?
– За базата – да.

А за клуба?
– Не мога да го кажа със си­гурност. Започваме сезона от доста по-добра позиция спря­мо миналата година. Имаме няколко основни спонсора, ко­ито са коректни към клуба. Имаме приход от публиката, всичко изглежда по-оптими­стично. Но, разбира се, това зависи от представянето на отбора. Ако не играе както трябва, всичко ще бъде напразно. За справка – другите стадиони (смее се). На мача с Берое нямахме очакваната посещаемост. Надявах се на повече хора, а реално… Четох за 4000-5000 зрители, но спо­ред мен бяха дори по-малко. За сметка на това към сезон­ните карти на клуба има се­риозен интерес. Първата се­рия отпечатани пропуски бе изчерпана и утре (б.а. – днес) пускаме в продажба втората.

Каква е бройката на про­дадените дотук?
– Над 500 при всички поло­жения, даже допускам, че до­ближават 600.

Бяхте в ложата на Лудого­рец при двубоя с Жалгирис (4:1) в Шампионската лига. При един от головете изра­зихте бурна радост, което провокира негативна реак­ция сред фенове на Дунав. Как си я обяснявате?
– Останах изненадан, че след мача трябваше да отго­варям на въпрос защо съм се радвал на гол на Лудогорец. Първо – аз съм българин. Второ – Лудогорец е моделът в Бълга­рия, който трябва да бъде следван по отношение на ба­зите. Подчертавам, че нямам предвид политиката на пред­ставителния отбор. И трето – като собственик на клуб съм безкрайно благодарен на пари­те, които ще влязат в касата заради представянето на Лу­догорец в евротурнирите ми­налата година. И този сезон пожелавам на отбора да се представи още по-добре. За да може субсидията, която получават нашите клубове от УЕФА, да е още по-голяма. Това са три основателни при­чини да се радвам на всеки гол на Лудогорец в евротурнири­те. Приемам критики, ако на мач Дунав – Лудогорец се радвам на гол на Лудогорец. Тога­ва ще е нелепо. Но на междуна­родната сцена е друго. Окей, може би съм бил по-емоциона­лен в срещата с Жалгирис, но така ми е дошло отвътре. Не виждам защо трябва да се оправдавам за нещо, което е съвсем нормално.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ