Само в 7DniFutbol.bg

Изключителни мерки за сигурност в Бургас! Над 150 жандармеристи охраняват битката на Ботев с Бейтар

7 Dni Futbol18.07.20172060
полиция бой ботев фенове

Гостуването на Бейтар Йерусалим в Бургас съвпада с петата годишнина от атентата на летище Сарафово. Точно на днешната дата през 2012 г. след самоубийствен атентат в автобус с пътници загинаха петима граждани от Израел и българският шофьор, пише „Меридиан мач“.

Полицията в морския ни град е обсъждала охраната, както на официалната делегация на Бейтар, така и фенове на тима от Йерусалим, които се очаква да пристигнат за мача на „Лазур“. Без да коментират в детайли мерките, които ще се предприемат, органите на реда подчертаха, че ще следват стандартна процедура. Йоси Бенаюн и компания ще пристигнат у нас утре, а вечерта ще проведат официалната си тренировка на стадион „Лазур“.

За охраната на двубоя на Ботев с Бейтар са ангажирани 70 жандармеристи и неизвестен към този момент брой служители на звеното за борба с масовите безредици. Общата бройка на служителите на реда, ангажирани за двубоя ще надхвърли със сигурност 150, след като прибавим 60-те полицаи от региона, които ще стоят в резерв и ще бъдат използвани само при нужда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *