Само в 7DniFutbol.bg

Облаците над “Лаута” станаха още по-тъмни! Съдят Локо Пд във ФИФА, плашат ги с отнемане на точки

7 Dni Futbol17.07.201710590
аниете стефан йефтоски йевтоски левски локо пловдив

Македонският Металург Скопие е завел дело срещу Локомотив Пд във ФИФА, научи “Марица”. Причината за иска е свързана с халфа Стефан Йефтоски. Родният клуб на младежкия национал на Македония претендира за такса солидарност 100 000 евро. Подобни компенсации се полагат на клубовете за играчи, ненавършили 23-годишна възраст. Максималният размер на таксата е 320 000 евро.

На този етап от Локомотив Пд не потвърждават новината за дело срещу клуба от македонците. По информация на “Марица” делото е от 2 месеца и шефове на Локо Пд са се обърнали към вещи лица в тази област за помощ за делото от македонския клуб, ако се наложи.

Преди около два месеца, когато Христо Крушарски още беше в Аржентина, е потърсен  за потвърждение. Тогава той каза, че не знае за такова дело и допълни: Кой каквото иска да прави, ние разполагаме с всички необходими служебни бележки, че от Металург Скопие го пускат при нас без финансови претенции към Локо Пд”.

“Не знам нищо, не съм чувал подобна информация, касаеща моя трансфер в Локо Пд”, каза пред “Марица” Стефан Йефтоски.

При евентуална загуба на делото от страна на Локомотив пловдивчани са заплашени от различни санкции. Първата от тях е отнемане на 3 точки от актива. Ако сумата не бъде изплатена до месец от решението, следва забрана за картотека на 1 футболист. При положение че се стигне до следваща санкция, то тя ще е забрана за трансфери. На този етап не е изключено забавянето на заплатите в клуба да се дължи до известна степен и на висящото дело на македонците.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ