Само в 7DniFutbol.bg

Външният министър с последна информация за ексцесиите срещу левскари в Хърватия, там почнаха да опровергават лъжи за “сините”

7 Dni Futbol16.07.20175640
1

Министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове на Левски в Хърватия преди мача с Хайдук (Сплит) в четвъртък. Тя разкри какви действия е предприела българската страна по случая.

„В 2:35 часа е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на Левски. Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция”, обясни Захариева в предаването „Събудите се“ по „Нова Телевизия“.

„По наша информация има задържани хърватски фенове. Имаме уверение, че се извършва разследване срещу палежа. Това и по хърватските закони е престъпление с висока обществена опасност. Имаме и уверението, че разследването ще се извърши във възможно най-кратки срокове. Следим случая с внимание. Има указание нашият посланик да следи разследването”, коментира министърът на външните работа.

„Слава Богу всичко приключи добре и момчетата вече са в България. Посланикът ни е изискал опровержение на най-необективно отразените събития в хърватските медии. В един от вестниците вече има такова. Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата. Разбирам, че момчетата са под въздействието на силни емоции. Моят призив е подкрепата да се изразява на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива инциденти. Българската държава се намеси адекватно”, поясни Екатерина Захариева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *