Само в 7DniFutbol.bg

Търпението свърши! Левски и ЦСКА се обединяват в битката за парите от ТВ правата

7 Dni Futbol15.07.201725231
цска левски бой

В понеделник предстои среща на клубовете, БФС и представителите на фирмата, която притежава правата върху телевизионното излъчване на мачовето от Първа професионална лига. Очакванията бяха, че тя ще е рутинна, пише sportnamasa.com.

В нея би следвало просто да бъде подписано автоматичното продължаване на контракта, според който отборите разпределят около 5,5 милиона лева за сезон 2017/2018 г.

Но последните индикации са, че някои от водещите ни клубове, сред които грандовете ЦСКА и Левски, не са съгласни с начина на разпределяне на парите.

За миналия сезон най-голямата сума е взел шампионът Лудогорец, въпреки че тв рейтингите на мачовете на „червени“ и „сини“ са в пъти по-сериозни.

Не се говори за бунт или скандали, но е твърде вероятно да се стигне до повдигане на искане от водещите клубове за ново преразпределение на парите.

БФС не е страна по случая и няма да се намесва в такъв топ обсъждане или изготвяне на нова схема.

Футболният съюз има своите гарантирани 10 процента от тв парите, които изцяло отиват за детско-юношески и аматьорски футбол, както е според петгодишния контракт за правата на излъчване на мачовете.

коментар

  • Bonka Tsokova

    15.07.2017 at 11:33

    Не само разпределението на парите е важно. Проблемът е как стана така, че Домусчиев и неговите телевизии завзеха телевизионния пазар и рекетират всички любители на футбола с непрекъснато увеличение на таксата на “Диемите” . Първоначално беше 3.99, от август вече е 5.99 лв. Като се има предвид, че ЦСКА и Левски са с най-много фенове в цяла България, излиза, че тези два клуба най-много пълнят касичката на гелосания. Докога ще търпим този рекет, вместо да се сключи договор с друга телевизия?!? Защото феновете от провинцията не могат всяка седмица да ходят до стадионите в София, но искат да гледат мачовете на любимия си отбор.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ