Само в 7DniFutbol.bg

УЕФА готви здрава тесла на Ботев заради антиалбански скандирания

7 Dni Futbol13.07.20175970
ботев фенове

Тежко наказание от УЕФА грози Ботев (Пловдив). Причината е, че агентът на европейската футболнацентарала, която следеше за прояви на расизъм по време на мача реванш с Партизани (Тирана), е написал в доклада, че от страна на феновете на канарчетата е имало отправени антиалбански скандирания, пише „Марица“. В доклада е отразено, че в 15-ата и в 80-ата минута бултрасите, настанени в Сектор „В“, са скандирали: „Ш*бай, ш*бай шиптърите”.

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще нищи казуса няколко часа преди да се проведе първият сблъсък на Ботев (Пловдив) с Бейтар (Йерусалим). Ако се вземе решение за наказание на пловдивчани, то санкцията ще бъде доста сурова. „Канарчетата“ ги грози глоба от поне 30 000 евро и затваряне на сектора с агитката за реванша с израелците на 20 юли, а дори и двубоят може да се проведе пред празни трибуни.

Управата на Ботев не остана със скръстени ръце, а направи всичко по силите си да предотврати евентуално наказание заради скандиранията на феновете. Пловдивчани подготвиха защитна теза. Шефовете на „жълто-черните“ изпратиха своето официално уведомление до Международния отдел на БФС и до УЕФА. С нелеката задача да подготви нещата е бил натоварен административният директор на клуба Иван Йотков.

Ръководството на Ботев е направило всичко по силите си, за да докаже, че скандиранията на феновете не са били антиалбански, а са били подкана към футболистите на Николай Киров да победят тима на Партизани. Управата на „жълто-черните“ е изградила своята теза, позовавайки се и предоставяйки официални извадки от тълковния речник относно значението на думите „ш*бай” и „шиптър”, които имат смисъл, различен от този, който е лансиран пред УЕФА.

Така ако от УЕФА приемат, че въпросните скандирания могат да се приемат като „бийте албанците”, то Ботев ще се размине без тежко наказание.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ