Само в 7DniFutbol.bg

“Армията” грейва с козирки

7 Dni Futbol13.07.201722330
image1

Градоустройственият план на Борисовата градина предвижда модернизация на стадион „Българска армия“. В интернет наскоро бе публикуван ПУП (подробен устройствен план) на големия парк в центъра на София, пише „Тема спорт“.

В него се уточнява: „Комплекс „Българска армия“ – ПУП, допуска модернизация на стадиона чрез частично покриване на трибуните с леки козирки. Не се допуска изграждане на нови и разширяване на съществуващите спортни игрища, внасяне на нови архитектурни обеми и съоръжения, както и промяна в параметрите на застрояване“, пише в плана.

Същата модернизация – с леки козирки, е позволена и за националния стадион „Васил Левски“.

Трябва да се уточни, че въпросният устройствен план не е окончателен, а предварителен. Той ще бъде представен официално днес в Централния дом на архитекта в София, когато ще се проведе и публичното му обсъждане. От общината очакват да има възражения срещу плана. ПУП ще влезе в сила едва след като удовлетворява всички и бъде одобрен окончателно от Столичния общински съвет. Предвижда се това да стане факт до края на годината.

Припомняме, че спортният министър Красен Кралев обяви, че конкурсът за „Армията“ и Панчарево ще се проведе до 2 месеца, тоест около началото на септември.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ