Само в 7DniFutbol.bg

Ексклузивно от министъра: Вижте кога ще се проведе търгът за базите на ЦСКА

7 Dni Futbol10.07.201712780
красен кралев

Министърът на спорта Красен Кралев говори по повод очаквания от година насам търг за базите на ЦСКА – „Армията“ и Панчарево пред „Тема Спорт“. Още преди 12 месеца от държавната институция обявиха, че предстои да се проведе такъв. Това се налага заради прекратяването на договора за стадиона и базата край София между фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и спортното министерство. В началото на тази година пък правителството реши да промени статута на „Армията“ и Панчарево и те да се трансформират от публична държавна собственост в частна държавна. Министърът на спорта Красен Кралев обясни ситуацията пред „Тема Спорт“:

„Все още се подготвя документация, трябваше да се изготвят оценки за някои земи. В момента текат вътрешни процедури при нас, поради които не сме завършили всичко. Не чакаме развитие около фалиралото дружество, а процесите са при нас“, разясни Кралев.

На въпрос кога се очаква да се проведе търгът за базите на ЦСКА, той отговори: „За два месеца би трябвало да успеем. Смятам, че след не повече от два месеца търгът ще се проведе“, каза Кралев, което означава че това ще се случи в началото на септември.

В момента ЦСКА използва под наем „Армията“ и Панчарево по силата на сключен с министерството договор в средата на юли 2016 г. Той ще е валиден до провеждането и спечелването на търга за базите.

Красен Кралев на няколко пъти намекна, че ЦСКА ще получи „Армията“ и Панчарево за дългосрочно ползване. В края на месец май, точно преди наддаването за активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД, той заяви пред bTV: „Появяват се всякакви хора и фирми, които искат да участват в тези търгове, футболен клуб се явява да си вземе емблемата и наследството през годините. Явяват се и някакви фирми. Те какво ще я правят тази емблема?“, коментира Кралев преди малко повече от месец.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ