Само в 7DniFutbol.bg

Ново 5! Левски си остава на Батков!

7 Dni Futbol31.08.201520

Левски си остава на Тодор Батков към днешна дата!

Официалната смяна на собствеността в Левски все още не се е осъществила. На 24 юни тази година вече бившият бос Тодор Батков обяви оттеглянето си. На пресконференция той заяви, че прехвърля акциите си (около 98% от дяловете в клуба) на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

Преминаването на сините в техни ръце обаче трябва да се направи от Общо събрание. Като на него се избере нов Надзорен и Управителен съвет. Това първоначално трябваше да се състои в края на месец август. След това индикациите бяха за провеждане на ОС в средата на септември. По всичко личи, че това няма да се случи. А защо – от клуба не обявяват. Към момента дори такова не е свикано. Или ако е направено, то от Левски не са го обявили официално, пише Тема спорт.

Бърза справка в Търговския регистър показва, че няма насрочено такова. Последната дейност, която отчита сайтът на регистъра, е включването на бизнесмена Илия Козарев в Управителния съвет на клуба. Той е петият член на ръководното тяло. Негов председател е Иво Тонев, вътре и е финансовият директор на клуба Константин Баждеков, както и Националният клуб на привържениците и тръст “Синя България” като юридически лица. Това обаче се случи още в началото на годината и тогава нямаше индикации, че Тодор Батков ще се раздели с акциите си. Отлагането на свикване на Общо събрание обаче към момента не се явява пречка за функционирането на клуба. И за това показателно е, че само преди дни Левски започна да обслужва дълговете си към НАП. От клуба изплатиха 423 хиляди лева на агенцията по приходите и обещаха, че регулярно ще покрива както текущите си задължения, така и тези, които бяха разсрочени през пролетта (около 4,5 милиона лева).

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ