Само в 7DniFutbol.bg

Съдът даде на Дора Милева една седмица да се оправдае за жалбите

7 Dni Futbol06.07.20176320
дора

14-дневният срок за подаване на жалби срещу разпределението на дълговете на ПФК ЦСКА АД изтече. В този период бяха входирани няколко възражения, като сред тях са тези на фирмата победител в търга за активите на фалиралото дружество – “Ред Енимълс”, както и на Инвестбанк.

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева е получила от Софийския градски съд едноседмичен срок, в който следва да предаде становище по получените възражения, както и да посочи мотиви за начина на разпределение на парите от търга, спечелен от фирмата на феновете на ЦСКА “Ред Енимълс”, зад която стои Гриша Ганчев,  и която спечели с оферта за 8 милиона лева, които впоследствие бяха разпределени от Дора Милева към 143-ма кредитори.

Съдът първо ще изчака становището на синдика, а след това ще се произнесе относно възраженията, пише “Тема спорт”.

“24 часа” допълва, че жалбите срещу разпределението на парите от търга за имуществото на старото дружество на ЦСКА са вече 6. Срокът за подаването им изтече в сряда, като единствено може да има промяна, ако някой е пуснал такава по пощата в съда и да дойде след няколко дни.

След „Ред Енимълс”, „Национална спортна база” и мажоритарния собственик Тодор Иванов се появиха такива на Инвестбанк, Атанас Борносузов и Васил Методиев.

Инвестбанк притежава като залог емблемата на клуба. По времето на Александър Томов е била изработена втора, същата като тази, заложена в НАП от „Титан” срещу заем, който не е бил обслужен.

Борносузов е треньор в детско-юношеската школа на ЦСКА и в момента води най-перспективния отбор. Методиев пък е човекът, който продаде един куп ниви на ЦСКА по времето на Александър Томов и има претенции за над 2 милиона лева. Те трябваше да бъдат заложени в НАП, но тогава схемата не успя, защото бяха оценени за смешна сума, като се оказаха всичките извън регулация.

На 13 юли е заседанието за предявяването на претенциите. След решението на съдията за окончателното разпределение започва да тече нов 14-дневен срок, в който също може да се обжалва, и едва след това идва моментът, в който трябва да се брои сумата.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ