Само в 7DniFutbol.bg

Инвазия от чужденци на “Лазур” заради двете звезди на Ботев

7 Dni Futbol06.07.2017450
косоко ботев

Нашествие на представители и скаути на чуждестранни клубове на стадион „Лазур” в Бургас ще има за днешния реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа между Ботев и Партизани Тирана. Целта на визитата на съгледвачите са двете перли на канарчетата Тодор Неделев и Омар Косоко, разкриха източници на “Марица”, близки до клуба. Със сигурност на стадиона ще присъстват пратеници на клубове от Турция и Казахстан, а се очакват и от други държави, сред които Франция.

Неделев и Косоко са най-конвертируемите и играчи на жълто-черните. Техничарят от Белозем се завърна в Ботев от Майнц 05. Интересът към него от чуждестранни клубове обаче не е секнал. Наскоро той е попаднал в полезрението на тим от Турция. Майнц 05 склони да го пусне окончателно при канарчетата, след като постигна договорка с пловдивчани да запази 70% от трансферните права върху халфа. Така немците ще приберат по-голямата част от сумата при бъдеща продажба на Неделев.

Договорът на Косоко пък изтича в края на годината Канарчетата все пак имат възможност и да го продадат, ако той не приеме да предподпише контракта си. Както вече информирахме, най-сериозни аспирации към него има от казахстанския Кайсар Кизилорда на Стойчо Младенов. Той е следен и от Иртиш Павлодар на Димитър Димитров – Херо, както и от турския Касъмпаша. Запитвания за него са отправени оше от клубове от Дубай (ОАЕ) и Южна Корея.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ