Само в 7DniFutbol.bg

Освободен от напрежението, Дунав е убеден в обрата срещу Иртиш

7 Dni Futbol06.07.2017570
дунав

Дунав Русе приема днес от 20:00 часа Иртиш Павлодар в мач реванш от първия квалификационен кръг за Лига Европа. Драконите имат да наваксват гол пасив от двубоя в Казахстан (0:1).

„В отбора царува добро настроение и се надявам да се поздравим с положителен резултат от предстоящия мач. За първи път тези момчета и аз сме в Лига Европа. Надявам се, че първоначалният стрес, който беше преди седмица, сме го преодолели. Надценихме Иртиш в първия мач. Липсваше ни късмет да отбележим гол, който щеше да ни бъде много полезен преди реванша. Това обаче трябва да ни мотивира допълнително“, коментира още наставникът на русенци.

Веселин Великов бе категоричен, че казахстанският тим е много добър, но не е невъзможно да бъде отстранен.

„Отборът на Иртиш е с много по-голям бюджет от нашия, но ще направим всичко възможно да го отстраним. Ако повторим играта си от второто полувреме в Павлодар, няма да бъде невъзможно. Надявам се и публиката да ни подкрепя от първата до последната минута и да бъде нашият дванадесети играч“, каза още треньорът.

„Ние вече спечелихме, като се класирахме за Лига Европа. Няма какво да губим в реванша. Вярвам, че психически ще сме доста пo-освободени, отколкото преди седмица. За съжаление не може да използваме пълния капацитет на стадиона си“, добави Великов.

„Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим напред в турнира Лига Европа“, това заяви старши треньорът на Иртиш Димитър Димитров.

„Понякога един гол преднина е и много, и малко. Не е лош турнирен резултат, но всичко зависи от поведението на футболистите и това, което те ще играят и покажат. Едно са идеите на треньорите, а съвсем друго е вече дали футболистите ще могат да покажат своите качества и възможности на терена. Знам, че ще бъде сложна и трудна игра и това го показа първият мач в Павлодар. Нашият отбор играе по-успешно навън на фона на качествата на футболистите и техния потенциал. Надявам се да не изневерят на себе си и да покажат най-доброто, защото 6 първия мач не показахме лицето си“, коментира още Димитров. Той добави, че познава достатъчно добре Дунав, и то още преди първата среща.

„Знам техните силни качества и проблеми. Те се показаха като балансиран отбор с добра и сериозна организация в игратa. Има нужната спойка между отделните футболисти“, коментира специалистът.
Димитров добави още, че в последните години футболът в Казахстан се развива много бързо на базата на вложенията, които се правят в отборите. Все още има какво да се желае – по отношение на базата, на обезпечаването на кадрите, на треньорските кадри най-вече. Един от основните играчи на Иртиш – Пирали Алиев, сподели, че е с добри впечатления от Русе.

„Градът е хубав, времето също е добро. Идваме да постигнем добър резултат. Смятаме, че треньорът ни е подготвил добре – физически и тактически“, каза още Алиев.

Около 17:30 ч. днес в площадното пространство пред „Булстрад Арена“ в Русе ще заработи специално изградената за целта фен зона. В нея всички ще могат да се подкрепят с напитки и храна на преференциални цени преди срещата. Както е известно, на стадиона ще могат да влязат само 5478 зрители. Вратите на съоръжението отварят още в 18:00 часа.

Вероятни състави: 

Дунав: Антонов, Петков, Милчев, Патев, Хубчев, Димов, Аясс, Шопов, Карагарен, Костадинов, Будинов

Иртиш: Лория, Кислицин, Даутов, Маслак, Живкович, Фонсека, Дарабайев, Антонио, Джа Джедже, Фофана, Бугаев

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *