Само в 7DniFutbol.bg

Ето защо Сутиеска отряза мераците на Левски за повече билети за реванша

7 Dni Futbol03.07.20173310
Левски - Сутиеска, Жуниор Мапуку,фенове

Стана ясна конкретната причина за неуважената молба на столичния гранд Левски до черногорския Сутиеска, да бъдат допуснати повече “сини” фенове на мача-реванш между двата състава в Лига Европа.

Ръководството на Сутиеска констатира, че от клуба ще изпълнят само задължението от УЕФА да предоставят 5% от капацитета на съоръжението за запалянковците от София.

От думите на спортния директор на черногорцте Никола Йовович се разбира, че от там са имали желание да дадат и повече, но след като са се запознали с изцепките на агитката от “Герена” в последните години в Европа, са решили да се съобразят само с изискванията на Европейската футболна централа.

“От Левски поискаха от нас 1000 билета, но ще имат само 260 души на стадиона. Отдали сме им и 70 места в ложите. Така сме изпълнили всички изисквания на УЕФА и, в интерес на истината, нямаме желание да даваме повече от необходимото. Феновете на Левски не се ползват с добро име”.

“Знаете какви глупости са правили, знаете и какво направиха със Сараево преди няколко години. Затова ще получат само 5% от капацитета на стадиона и нито едно място повече”, сподели Йовович пред изданието “Черногорски футбол”.

Въпросният цитиран от него инцидент в мача със Сараево беше, когато запалянковците на “сините” издигнаха плакат на “Герена”, който гласеше “Нож, жица, Сребреница”, с отправка за масовото клане в босненския град по време на гражданската война там през 90-те години на миналия век.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *