Само в 7DniFutbol.bg

Левски поскъпна с 53% след огромната селекция! Ще се изненадате колко по-скъпи са новите на “Герена” от тези на “Армията”

7 Dni Futbol03.07.201725390
Левски - Сутиеска, Жуниор Мапуку

Трансферният прозорец в Европа официално отвори на първи юли, но у нас нови футболисти се привличат много по-отрано. До момента Левски е най-активният тим на пазара с цели 8 нови играчи. Останалите тимове в елита са с между 1 и 5 нови попълнения, като в тази група влизат и сребърните медалисти от “Българска армия”. Сравненията между “сини” и “червени” са неминуеми, а с оглед на селекционните им политики те са още по-интересни.

“Червените” взеха трима нови, като и тримата са чужденци. Първи дойде бразилският плеймейкър Енрике Рафаел, а в рамките на два дни бяха представени вратарят Витаутас Черниаускас и португалският халф Тиаго Родригес. От тримата само за един е платена известна трансферна сума на друг клуб – за Рафаел на Атлетико Минейро, с който от “Армията” подписаха договор за партньорство. Иначе общата цена на триото е 1,6 млн. евро и вдига общата стойност на тима до 13,7 млн.

Изненада от Бразилия! Единственото попълнение на ЦСКА подписал договор с гранд до 2020 г., „червените“ не са го купили

В Левски взеха 8 нови футболисти, от които само трима са чужденци – нападателите Серджиу Буш и Жуниор Мапуку и десният бек Милош Цветкович. Те са оценени на 1,45 млн. евро от Transfermarkt.com, а заедно с останалите пет попълнения цената на селекцията на “сините” скача до 2,525 млн. От българите, които дойдоха, само за един е платена компенсация – на Удинезе за наема на Антонио Вутов. Останалите идват като свободни агенти, което важи и за тримата чужденци.

Левски уговаря трансфера на годината! „Сините“ купуват играч от Примера дивисион!

Интересното е, че общата цена на новите играчи на Левски вдига сериозно и общата стойност на тима. От малко 4,775 млн.евро преди началото на селекцията в момента “сините” струват 7,3 млн. евро, тоест новопривлечените са вдигнали цената на отбора с 53%!

Новите в ЦСКА
Тиаго Родригес – 750 хиляди евро
Енрике Рафаел – 350 хиляди евро
Витаутас Черниаускас – 500 хиляди евро
Общо 1,6 млн. евро
13,7 млн. евро цена на отбора

Новите в Левски
Александър Любенов – 175 хил. евро
Милош Цветкович – 450 хил. евро
Иван Горанов – 350 хил. евро
Васил Панайотов – 125 хил. евро
Георги Ангелов – 125 хил. евро
Антонио Вутов – 300 хил. евро
Серджиу Буш – 500 хил. евро
Жуниор Мапуку  – 500 хил. евро
Общо 2,525 млн.евро
7,3 млн. евро цена на отбора

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *