Само в 7DniFutbol.bg

Великов: Херо трепереше на тъча, надценихме Иртиш

7 Dni Futbol01.07.20173900
дунав иртиш

Отборът на „Дунав” най-сетне се прибра в Русе след поредното кошмарно 24-часово пътуване, разказа треньорът Веселин Великов. „Беше адски уморително, но най-убийствено беше чакането по аерогарите”, призна Великов, който още не може да си отспи след полетите и прехода с автобус.

„Като за първи мач за мен и почти всички момчета в европейските клубни турнири, мисля, че се представихме добре. Та ние дебютирахме, и то като гости. Само Христофор Хубчев и Андреас Васев имаха досега по няколко минути в Европа. След първоначалното стъписване, футболистите ми разбраха, че дяволът не е толкова черен и съперникът е преодолим! Та ние имаме владение на топката в мача 60%, срещу 40% за „Иртиш”, заяви Великов.

Наставникът съжалява, че неговите футболисти не успяха да отбележат гол. „Притиснахме ги, държахме топката, имахме и две добри голови положения, но стигнахме само до гредата на Мирослав Будинов. Жалко, че шансът не беше на наша страна, дано това стане в реванша”, каза Веско Великов. Той забелязал, как колегата му Димитър Димитров започнал да нервничи край тъчнията в силните минути на „Дунав”.

„Явно малко бяхме надценили „Иртиш”, затова започнахме толкова колебливо. Знаем обаче, че ни предстои труден реванш в Русе, противникът ще играе на контри, трябва да сме много внимателни” , призна треньорът на „Дунав”. Той обаче разчита на подкрепата на русенската публика и е сигурен, че мачът ще се превърне в празник за тях.

Футболистите са разпуснати в двудневна почивка, а след това започват да се готвят за реванша с „Иртиш” в четвъртък. Великов ще се постарае да повиши игровата им подготовка, за да могат дунавци да отбележат така необходимите им голове, като ще се опитат да запазят суха мрежата си. Всички играчи са здрави, с лека контузия е само Хубчев, но тя ще отшуми до мача с „Иртиш”.

“24 часа”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *