Само в 7DniFutbol.bg

Ганчев дал 2 млн. за ЦСКА само във В група, ето го общият му разход

7 Dni Futbol30.06.201737710
ганчев

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев управлява и финансира клуба от около две години. Той се появи в последния момент, за да спаси отбора, който пък вече беше изпаднал във В група. За този период Ганчев трябваше да гаси много пожари и да осигурява цялата издръжка.

KotaSport.com изкара интересни данни какви средства за дадени за въпросните две години.

През първия сезон Гриша Ганчев е дал 1,8 милиона лева. Това са уникално много пари за отбор, който играе в третия ешелон. Тогава обаче в тима е имало футболисти със заплати от 8 хиляди лева. Отделно босът е раздал по 20 хиляди лева на човек за спечелването на Купата на България.

Разходите се покачват значително през изминалия сезон. Бизнесменът е принуден да вдига бюджета в пъти, за да осигури условия за атака на предните места в шампионата. Общата сума, която е изразходвана за бюджета е 10,6 милиона лева. Любопитен факт е, че тези пари са дадени основно от Ганчев и неговите фирми. Около 25 процента от разходите са покрити с постъпления от тв права, входни билети и спонсорство. Клубът няма и реализиран някакъв сериозен трансфер, който да осигури свежи пари. По този начин ще се финансира ЦСКА и през идния сезон.

Факт е, че Гриша Ганчев разполага с достатъчен ресурс, за да поддържа финансите в отличен порядък. Все още обаче не може да се мери с мащабите на Лудогорец, чийто бюджет през тази година ще е около 30 милиона лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ