Само в 7DniFutbol.bg

Феновете на Ботев най-после тръгнаха към Тирана

7 Dni Futbol29.06.2017660
ботев фенове

Автобусите с фенове на Ботев (Пловдив) отпътуваха от Крива паланка към Тирана с полицейски ескорт, съобщиха от Министерството на външните работи на България. След бързата реакция на посолството на Република България в Скопие бе постигнато съгласие с органите на реда в град Крива паланка да бъде съставен акт за административно нарушение и налагане на минимална глоба в размер на 200 евро само на ръководителя на групата, а автобусите да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, за да продължат пътуването си.

По данни на местната полиция три автобуса с фенове на Ботев (Пловдив), пътуващи за Албания през територията на Република Македония, спират към 3.00 часа през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българите отказват.

Българският консул Венцислав Цветанов през цялото време бе на място в полицейското управление в Крива паланка. Той е предупредил и властите на пропускателния пункт на границата между Република Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на пълно съдействие на групата с футболни запалянковци. Ботев (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) днес от 18.00 часа българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Очаква се феновете да пристигнат навреме на стадиона, за да подкрепят българския отбор. В Крива паланка остава само ръководителят на групата Иван Вълчев, който след произнасянето на дежурния съдия ще настигне с кола на посолството автобусите с фенове.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ