Само в 7DniFutbol.bg

Делян Пеевски официално зад атаката срещу ЦСКА! Купи “Меридиан мач” от майка си

7 Dni Futbol27.08.201530

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил от майка си половината от акциите от капитала на дружеството “Балканска медийна компания” миналата седмица. Това става ясно от документи, подадени в Търговския регистър в понеделник. Това е дружеството, през което семейството държи вестникарския (“Телеграф”, “Монитор”, “Политика”, “Борба”, “Меридиан Мач” и др.) и разпространителския бизнес.

В понеделник стана ясно, че дъщерното дружество на Балканската медийна компания – “Нова българска медийна група холдинг” е подала искане за придобиване на контрол над собственика на телевизията “Канал 3”.

От документите, които са представени пред Търговския регистър, става ясно, че на 17 август е било проведено oбщо събрание на акционерите на дружеството, на което е приет нов устав. Същият ден Ирена Кръстева е джиросала на сина си 50% от акциите на “Балканска медийна компания”. Стойността на сделката е 25 хил. лв.

В медийните среди от повече от година се твърдеше, че зад “Канал 3” стои Делян Пеевски, въпреки че в Търговския регистър нямаше потвърждение това да е така.

В последно време “Меридиан Мач” и Канал 3 са най-големите душмани на ЦСКА. Това се случва по изричното разпореждане на Делян Пеевски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ