Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА заведе дело в УЕФА! Ето какво грози армейците при неуспех

7 Dni Futbol27.06.201737220
ЦСКА, летище, Давид Симао, Рубен Пинто

ЦСКА заведе дело срещу УЕФА в началните дни на юни въб връзка със становището на евроцентралата от 29 май, според което клубът не отговаря на член 12, касаещ “З-годишното правило”. Армейците са предприели мерки и са стартирали процедурата в КАС малко преди 10 юни. Искането им е техният лиценз за Лига Европа, издаден от БФС, да бъде уважен. На “Армията” съсредоточават всички усилия върху иска си срещу УЕФА. Решение по него според информация на “Тема Спорт” обаче се очаква най-рано наесен.

В случай че ЦСКА спечели това дело, по всяка вероятност ще получи обезщетение от УЕФА заради наложени “непоправими щети”. Този тип щети са субективни, като пример за такава може да е, че кариерите на някои от обещаващите младоци като Десподов и Недялков са пострадали заради забраната да се участва в Лига Европа.

В противен случай – ако ЦСКА загуби делото, последиците за клуба може да са тежки. Възможно е армейците да не получат право на участие в евротурнирите и за следващия сезон 2018/19 г.

Припомняме, че според първото решение на УЕФА в цялата настояща сага бе наложена 3-годишна забрана на ЦСКА да участва на международната сцена. Подобна санкция би изтекла през лятото на 2019 г.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ