Само в 7DniFutbol.bg

Бурята в Бургас отмина! Нефтохимик най-после започва подготовка

7 Dni Futbol23.06.20171000
нефтохимик

Макар и последен от отборите във Втора лига, тимът на Нефтохимик стартира в понеделник лятната си подготовка. През изминалите три бурни седмици имаше няколко варианта пред клуба, но в крайна сметка предложението на Николай Кръстев надделя.

Бе взето решение “Нефтохимик” да се възползва от правото си да играе в професионалния футбол, но със силно ограничен бюджет. Заради това в състава на отбора ще влязат предимно юноши, подкрепени от няколко по-опитни играчи от региона. Официалните срещи ще се играят на стадион Българово, който в момента кандидатства за лиценз.

Наставник на тим ще бъде досегашният директор на школата на “Нефтохимик” Николай Кръстев. Кръстев е сред известните футболисти на “Нефтохимик” от славните му години и професионалист с богат опит и много успехи като треньор. Негов помощник ще бъде друга легенда на отбора – Станислав Жеков-Тачо. Той ще бъде треньор и същевременно футболист, като ще влиза в някои от по-напечените мачове.

“Стартираме с ясното съзнание, че борбата ще е почти невъзможна. Нямаме право да си поставяме каквито и да било цели с този бюджет. Едно е ясно, подсигурили сме си място в Трета лига през следващия сезон. Другият ни вариант е да играем през този сезон в “Б” окръжна, а това ще затрие отбора, с него и школата, в която тренират над 200 деца. Въпреки наравностойната битка, в която се впускаме, се надявам да излезем от нея с достойнство. Призовавам феновете да ни подкрепят както винаги са го правили. Ще имаме огромна нужда от тях, каза старши-треньорът Николай Кръстев.

Отборът се събира за първа тренировка в понеделник (26 юни), от 18:00 ч., на стадион Долно Езерово. През следваща седмица ще бъдат уточнени и контролните срещи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *