Само в 7DniFutbol.bg

Кметът на Благоевград е категоричен: Пирин ще го бъде!

7 Dni Futbol23.06.2017640
IVP_3118

Отборът на Пирин (Благоевград) ще стартира нормално спортно-състезателния сезон 2017/2018. За това гарантира кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който на нарочна среща с футболистите и ръководството на клуба днес потвърди осигурен бюджет за отбора и предстоящото му участие във второто издание на Първа професионална лига.

Клубът от стадион “Христо Ботев” ще разчита на същия бюджет, с който разполагаше и през последните няколко години, като от общинската хазна се очакват постоянните 700 хиляди лева, а останалите постъпления от реклама и телевизионни права ще са в интервал между 300 и 500 хиляди. Оставащите и нужни средства от близо милион лева ще бъдат осигурени от кмета Атанас Камбитов.

Факт е, че в тази сложна ситуация за “орлетата” доста фирми и бизнесмени отказаха финансова помощ. Основен спонсор на Пирин, какъвто беше до момента “Благоевград-БТ”, също няма да оказва подкрепа в близкото бъдеще. Въпреки трудностите ръководството на клуба и лично кметът д-р Атанас Камбитов уверяват привържениците на “зелените”, че отборът ще бъде отново стабилен, както и непреодолим фактор на терена, какъвто беше през миналия сезон.

“Орлетата” заминават на лагер в Банско в неделя вечерта, като тренировките ще бъдат водени на градския стадион в Разлог.  Утре, от 11:00 на базата в Рилци, Пирин играе срещу новия член на Втора лига Струмска слава (Радомир). Във вторник пиринци ще играят контрола в Благоевград срещу отбора на Витоша (Бистрица) с начален час 18:00.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ