Само в 7DniFutbol.bg

Левски размаха пръст на Бурабия: Връщаш се в Правец или една година ще пляскаш от трибуните

7 Dni Futbol21.06.2017213

Спортният директор на Левски – Даниел Боримиров разясни ситуацията с Мехди Бурабия и евентуалният му трансфер в турския Коняспор. Той обяви, че “сините” ще си търсят правата пред ФИФА, тъй като от турския гранд са се свързали с халфа без разрешението на ръководството на Левски. Ето и какво каза Боримиров в интервю за Блиц:

Г-н Боримиров, в турските медии преди малко изтече информация, че има обрат около Мехди Бурабия – двата клуба, вие и Коняспор, сте постигнали съгласие и трансферът ще бъде осъществен скоро?
– Така ли? И какво друго пише?

Че сделката е за голяма сума.
– Няма такова нещо. До момента, 11 часа, при нас не е пристигал отговор от турския клуб. Ние сме поставили цена на Бурабия, а в Коняспор знаят за нея. Едва когато ни отговорят, че са готови да платят парите, тогава ще има постигнато съгласие.

А самият Бурабия къде е в момента? Някои твърдят, че е в Турция, други – че се е върнал тази сутрин в Правец.
– Не, не. Тук в София е.

Вчера заявихте, че Коняспор води нерегламентирани разговори с тях. Може ли да бъдете малко по-конкретен?
– Има един мениджър, който е завъртял главата на Мехди. Той и от Коняспор са водили разговори с нашия футболист, без да ни уведомят нас. Това е в противовес на футболните закони. Първо трябва да се свържат с нас и след като клуб-клуб постигнем съгласие, тогава играчът ще преговаря за личните си условия. А на Бурабия вече са му обещали не само каква заплата ще взима, но и какви премии. И той твърдо е решил да напусне Левски, макар че има договор чак до декември 2018 година. Въпросната връзка между Коняспор и Мехди е станала два-три дни, след като започнахме подготовка. А когато започнахме, Бурабия се появи в отлично настроение. Беше щастлив, че се е върнал, беше надъхан за тренировките, лятната подготовка и мачовете. Направо грееше от желание да се доказва със синята фланелка. И изведнъж след няколко дни отишъл и казал на Николай Митов, че няма да тренира, защото иска да го продаваме.

Какво ще се случи с Бурабия, ако Коняспор не се съгласят да изплатят исканите от вас пари?
– Както вече казах, той ще бъде глобен за своеволието си, ако не се върне в Правец при отбора и не поднови тренировки. Ако трансферът не се осъществи, за тази си изцепка Бурабия може да бъде и още по-сурово наказан освен с глобата. Може да го замразим на пейката за година и половина, т.е. докато изтече договорът му. Днес би трябвало да го видя и да му обясня тези неща, макар че Бурабия много добре знае какви ще са последствията за него, ако не го продадем и продължи да упорства.

Не смятате ли, че в крайна сметка вероятно ще се стигне до трансфер?
-Нищо не смятам и не предполагам, докато нещата се станат черно на бяло. Всеки играч си има цена. А който е готов да я плати и се стигне до споразумение и подписи, тогава може да се говори за трансфер. Това е самата истина!

3 коментара

 • ФЕН НА ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

  21.06.2017 at 13:20

  ЕДНИ ГО СЪБЛИЧАХА,ДРУГИ ГО П…ХА.
  АМА КАТО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ДА ИГРАЕ.
  КОЙ ГО БИ ПО ГЛАВАТА ДА ОТИВА В НАЙ МРАЗЕНИЯТ ОБОР В БЪЛГАРИЯ

  Reply

  • Синия

   21.06.2017 at 17:28

   Ей смешник,най-мразеният е четирибуквието,копиране пекат от чорбата Москва,и те са преди вас,затова сте вечно втори,вечно подпираните,вечни привилегии,е сега го издухахте,ЦСКА УМРЕ!!!!ДА ЖИВЕЕ ЛЕВСКИ ОТБОРА НА НАРОДА!!!! СИМВОЛА НА ВЕЛИКА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!

   Reply

  • Синия

   21.06.2017 at 17:36

   Ей смешник,най-мразеният е четирибуквието,копи пейст от чорбата Москва,и те са преди вас,затова сте вечно втори,вечно подпираните,вечни привилегии,е сега го издухахте,ЦСКА УМРЕ!!!!ДА ЖИВЕЕ ЛЕВСКИ ОТБОРА НА НАРОДА!!!! СИМВОЛА НА ВЕЛИКА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!А вие си квичете у ловешката кочина

   Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ