Само в 7DniFutbol.bg

Празненствата в Дунав продължават! Драконите ще играят мачовете от Лига Европа в Русе

7 Dni Futbol21.06.2017190

Феновете на Дунав отново имат повод да празнуват. Вчера техният отбор в последния възможен момент бе влючен в жребия за Лига Европа, а днес стана ясно, че “драконите” ще могат да играят домакинските си мачове от турнира на своя стадион. От УЕФА одобриха Градския стадион в Русе и именно на него съставът на Веселин Великов ще посрещне Иртиш на Димитър Димитров – Херо в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Съоръжението в Русе беше инспектирано от представители на УЕФА през май и оценката е била достатъчно добра, за да може Дунав да получи правото да играе домакинските си срещи пред собствена публика. Това е станало възможно и благодарение на факта, че през този сезон критериите за стадионите, които могат да приемат мачове от предварителните кръгове, са занижени в сравнение с предишни години.

Другите български участници в Лига Европа също получиха потвърждение на кои стадиони ще играят. Левски ще приеме Сутиеска на “Георги Аспарухов”, а след това ще гостува на черногорския тим в Никшич, въпреки че съществуваше вариант срещата да се състои и в столицата Подгорица.

Ботев (Пловдив) пък ще домакинства на Партизани в Бургас, а двубоят в Албания ще се играе на стадион “Селман Стермази” в Тирана.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ