Само в 7DniFutbol.bg

Обявиха официално кога стартира Първа лига 2017/18 г., БФС се хвали и с помощ за юношеския футбол

7 Dni Futbol20.06.2017160

Новото първенство в българския футбол ще стартира на 14 юли. Приеха се нормативните документи за състезателен сезон 2017/18 и бе разгледан успешен финансов отчет за миналия такъв, съобщиха от БФС на пресконференията след заседанието на Изпълкома днес. Жребият ще бъде теглен на 22 юни (четвъртък) от 11 ч.

От следващата кампания централата ще поема съдийските такси за юношеските мачове, а днес постави „високи оценки на всички комисии на БФС”.

Успешна бе проверката на това как изразходвани средствата, отпуснати от УЕФА за новата футболна база в Бояна, допълниха от централата и се похвалиха, че са дарили 1600 топки на клубовете за юношеския футбол.

Ето и цялото съобщение от сайта на централата:

Редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз се проведе в Национална футболна база в Бояна. Сред основните акценти на заседанието бяха приемането на Нормативните документи на Българския футболен съюз за сезон 2017-18, утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансовия отчет за 2016 година. Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина по който се разходват средствата по програмите на ФИФА.

Подобно на юношеското първенство на U17, от сезон 2017-18 година съдийските и делегатските такси на мачовете от първенствата на U19 ще бъдат осигурени от Българския футболен съюз. Отборите участващи в първенствата на U17 ще получат 1600 топки, реплики на тези, които наскоро получиха отборите от Първа лига.

Българският футболен съюз продължава сътрудничеството с Асоциацията на българските футболисти, като ще продължи да обезпечава финансово организирането на мачовете с участието на футболисти без договори.

Одобрен бе и официалният календар за сезон 2017-2018, който ще бъде публикуван в сайта на БФС в следващите дни.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *