Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА се връща в Европа до 5 дни, ако…?! Боби Михайлов със сензационно изказване за скандала с УЕФА

7 Dni Futbol20.06.2017460

Президентът на БФС Борислав Михайлов направи сензационно изказване за скандала с изхвърлянето на ЦСКА от Лига Европа след изпълкома на централата. Той обяви, че е положил усилия да се стигне до изключение за “червените”, но от УЕФА не са го направили, за да не нарушат собствените си правила.

“Вчера 12 минути преди жребия получихме писмо, че ЦСКА не е допуснат. Доколкото знам, те обжалват и имат това право. Има бърза процедура и, ако спечелят, в рамките на 4-5 дни може да бъдат върнати в турнира.

БФС е издал лиценз за първенството и за Европа на 29 май, когато се получи и писмото от УЕФА, че ЦСКА се спира за Европа. И в лицензът пише, че се чака решение на КАС.

Спазили сме цялата процедура и аз като президент на БФС защитавам всички наши клубове. Според на УЕФА правилата това не е санкция или дисциплинарно наказание, а е просто наредба. Всичко, което съм могъл, съм го направил. В лични разговори съм опитал да помогна, но администрацията на УЕФА явно не иска да прави изключения.

При нас ЦСКА не е нов клуб, а е правоприемник на Литекс. Миналата година при създаването на Първа и Втора лига всички отбори, които бяха поканени получиха лиценз, и не са нови отбори. По българското право те са правоприемник на Литекс, а в УЕФА отиват за лицензиране като ЦСКА.Нашите усилия бяха тази санкция да бъде намалена или премахната. Тя подлежи на обжалване и КАС е последната инстанция, там ще се реши. Надявам се ЦСКА да спечели”, каза Михайлов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *