Само в 7DniFutbol.bg

Ботев (Враца) се цели в Топ 3! Сашо Ангелов иска 58 точки от възпитаниците си

7 Dni Futbol20.06.2017180

Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов изведе 23-ма футболисти на първата тренировка на тима преди началото на новия сезон във Втора лига. 48-годишният специалист призна, че повече от половината играчи ще преминат проби. Ангелов проведе заниманието с фланелка с №58 и шеговито призна, че се надява това да бъдат точките, които врачани ще спечелят през първенството. Кметът Калин Каменов постави са цел място в челната тройка на класирането.

„За сигурни попълнения могат да се смятат Петър Альошев, Кристиян Григоров, Атанас Димитров-Малкия Джаич и вратарят Ивайло Василев”, разкри Сашо Ангелов.

Ботев се разделя с трима титуляри, които продължават кариерите си в Първа лига – Мариян Иванов в Локомотив (Пловдив), Тодор Гочев във Витоша (Бистрица) и Емил Стоев в столичен клуб. Четирима от състава на U19 започнаха подготовка с мъжете – вратарят Стилиян Бонев, Анди Краев, Минко Ластарджиев и Виктор Василев. На останалите момчета, които излизат от възрастта, ще им се търсят отбори от региона.

„Целта пред нашия отбор е класиране в Топ 3. Тя е обоснована на това, което видяхме в мачовете с Етър, Септември (София) и Витоша (Бистрица), които влязоха в Първа лига. В изиграните срещи Ботев показа, че не е по-слаб, а в някои двубои дори надигра съперника. Радостно е, че подготовката започна с треньора, който завърши миналия сезон – нещо, което не бе ставало скоро във Враца“, заяви кметът на Враца Калин Каменов.

„Забелязва се устойчивост в тима. Добрата работа на треньорския щаб е очевидна, въпреки не кой знае колко добрите резултати. Сигурен съм, че отборът ще стане още по-силен и ще гони по-престижни цели”, убеден е Каменов.

„За една година задълженията на Ботев са намалели с 400 000 лева. Основни цели пред ръководството са продължаване на финансовото стабилизиране и обновяването на базата, включително изграждане на изкуствен терен. Голямо внимание ще се обръща и на детско-юношеската школа”, добави кметът.

Подготовката да футболистите до края на месеца ще е във Враца. Първите две контроли ще бъдат в София – с Царско село на 28 юни и Локомотив (София) на 1 юли. След втория спаринг отборът заминава на лагер в Банско. По време на него са договорени проверки с Пирин (Благоевград) на 7 юли, на 12 юли с Монтана и на прибиране – с Литекс в Ловеч на 15 юли.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *