Само в 7DniFutbol.bg

Драмите с Лига Европа продължават! До три дни КАС ще се произнесе за ЦСКА

7 Dni Futbol20.06.2017380

Около 30 минути преди началото на жребия за първия предварителен кръг за Лига Европа на Димитър Пенев е било съобщено, че ЦСКА не е включен в него и е сменен от Дунав. Решението било лично на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

Това предизвика огромна буря. В Русе се похвалиха, че отново ще участват в евротурнирите и след взетите мерки правата на клуба са защитени. В ЦСКА пък събраха отново юридическия си екип. Веднага бе поискано в арбитражния съд по спорта да бъде уважено искането за обезпечителни мерки срещу УЕФА, произлизащи от писмото от 29 май.

В петък КАС реши, че не трябва да има такива, защото лицензът на „червените” е напълно редовен. Според отлично информиран източник всичко ще стане ясно в рамките на 3 дни. Не е изключено в молбата до КАС да бъде поискано спиране на турнира, пише „24 часа”.

Самият жребий пък бе направен по единствения начин, при който той не трябва да се тегли отново. Иртиш бе първият непоставен отбор в него, при положение че ЦСКА участваше. Казахстанците бяха преместени в урната на поставените и така при връщане на „червените” няма да се наруши системата.

Според юристи няма процедура, по която един отбор да бъде изваден от турнирите в рамките на 24 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ