Само в 7DniFutbol.bg

Митов посиня от ярост срещу бившите шефове: Непростимата им грешка ни принуди да продадем Краев

7 Dni Futbol19.06.2017290

Старши треньорът на Левски Николай Митов говори пред медиите след днешния жребий за Лига Европа, който противопостави “сините” на черногорския Сутиеска в първия кръг и евентуално на Хайдук (Сплит) в следващия. Акцентът в пресконференцията обаче падна върху продажбата на Божидар Краев на Мидтиланд и Митов не можа да скрие яда си от действията на предишното ръководство, което на практика обвини за напускането на таланта.

“Падна ни се отбор от държава със силен национален отбор, респект и уважение към тях, сега ще ги проучваме. Целта ни е да сме готови за първия мач. Имаме много работа. Сработването изисква време, но трябва да сме готови за 29 юни и с всеки мач да израстваме. Искам да виждам коренна промяна във всеки един аспект. Искам да видя отбор с моите идеи и съм сигурен, че с времето ще се получи и ще показва желаната игра”, каза треньорът за жребия и допълни, чеб би се допитал до Люпко Петрович за съвет как се елиминират балкански отбори. След това Митов надълго коментира темата “Божидар Краев”.

“На Краев му беше предложен договор. Не искам да обвинявам никой от миналото ръководство, но на него договора му изтича декември и след 10 дни той можеше да подпише, с който отбор поиска и Левски да не вземе никаква трансферна сума. При това положение бяхме принудени да го продадем, а и неговото желание беше такова. Ако имаше договор за година и половина или две, щеше да е друго. Нормално е юноша на клуба на 19 години да има дългосрочен договор, във всички държави се преподписва за по 3 години още. Съжалявам за Краев, но няма какво да се прави. Това не трябва да се допуска.

Търсим играч, който да подхожда на отбора ни, няма да взимаме някой, който просто да го замени, а такъв, който да вдигне нивото на тима. Не сме приключили със селекцията, ще търсим заместник на Краев. Няма проблеми от ръководството за ползването на парите от трансфера, дали са ми картбланш”, каза наставникът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ