Само в 7DniFutbol.bg

Дора Милева: НАП да пляска с ръце, ще си вземе 4 млн. от ЦСКА – бившите служители получават всичко дължимо

7 Dni Futbol19.06.2017421

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева говори пред „Тема Спорт“, след като изготви сметката за разпределение на парите от продажбата на активите на фалиралото дружество. Както е известно, фирмата на червените фенове „Ред Енимълс“, зад която стои Гриша Ганчев, спечели наддаването с оферта за около 8 млн. лева. Милева разясни какво следва оттук насетне.

„Дала съм списъка за публикуване, но той все още не е регистриран и вписан официално в Търговския регистър. След като това стане факт, ще има 14-дневен срок за подаване на жалби срещу списъка. Този срок започва да тече след вписването. Кога обаче ще бъде публикуван в регистъра – не знам“, обясни Милева.

„Жалба може да се внесе от всеки – от длъжника, от кредитор, както и от такива, които не са включени в списъка. Ако има жалби, съдът трябва да ги разгледа. Освен това съдът трябва да одобри и окончателната сметка. След това ще излезе с определение, което също подлежи на вписване. Но и това определение може да се обжалва, като срокът за това е 7-дневен срок“, добави Милева.

„НАП ще получи малко по-малко от 40% от всичките си вземания, но трябва да пляска с ръце. Защото, ако бяха продали само заложените в полза на агенцията емблеми, щяха да вземат само около 2 милиона лева. Докато сега са двойно повече. Така че държавният интерес е защитен много сериозно, макар и не на сто процента. Напълно ще бъдат удовлетворени единствено играчите и служителите“, коментира още синдикът.

„На този етап още е рано да се плащат парите. Те ще станат изискуеми едва след като сметката бъде одобрена окончателно и към нея няма никакви възражения. Може да отнеме още доста време. През есента ще станат 2 години, откакто работя по казуса с ЦСКА, но мисля, че цялата процедура ще приключи, преди да измине този период от време“, добави Милева.

коментар

  • Люпко Легендата!!!!!

    19.06.2017 at 11:47

    Ганчо да плати 8млн, ти луда ли си!????

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ