Само в 7DniFutbol.bg

С този бюджет Левски няма право на нов провал! Боримиров с план за завръщане на върха, любимци правят селекцията

7 Dni Futbol16.06.2017251

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов разкри какъв ще е бюджетът на “сините” за новия сезон. В разходната си част клубът ще разполага с около 12 милиона лева. Освен това целта пред Левски за идната година е клубът да излезе на печалба за първи път от доста време насам.

“Бюджетът ще е около 12 милиона лева разходна част. Целта ни е за първи път от много години насам клубът да излезе на печалба. Феновете могат да помогнат например със закупуването на две клубни карти. Едната е на цената на възрастта на клуба, а другата е 24 лева. Те носи процент отстъпки за определени отстъпки. Това е една схема, която да привържениците да инвестират в клуба, а не да дават милостиня”, каза Иванов.

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров обяви, че ръководството е изготвило план за развитие на отбора през следващите три години. Желанието на “сините” шефове е в края на този период клубът да триумфира с шампионската титла на България и да се представи на едно добро ниво в Европа.

“За първи път стартираме подготовката с шест нови попълнения. Ще гоним титла и купа. Трансферният прозорец е отворен до края на август, така че ние ще се стремим да надграждаме и да привличаме добри и качествени футболисти на ключови позиции. Имаме план за развитие в следващите 2-3 години, благодарение на който искаме Левски да изглежда така, както и ние, и нашите фенове си го представят”, коментира Боримиров.

“Искам да благодаря на всички футболисти, които по един или друг начин са помагали на Левски през годините. Разделихме се приятелски и им беше обяснено защо се стигна дотук. Поемаме по нов път на развитие и това нямаше как да не доведе до раздяла с някои от играчите. Започнахме интегрирането на петима-шестима юноши, както и връщаме футболисти, минали през “синята” школа. Закърмени са с левскарското мляко, знаят какво е Левски и всеки един от тях желае и копнее да се представи в най-добрата си светлина на “Герена”, допълни още босът на “сините”.

“Знаете, че всяко начало е трудно. През първите няколко месеца трябва да обиграем състава, за да изградим неговия гръбнак. Искаме през втората и третата година само да допълваме с един двама души, да надграждаме и да е възможно в края Левски да изглежда един наистина боеспособен отбор, който хем да е шампион, хем да се представя на едно добро ниво в Европа. Нужно е време. Няма да ни бъде лесно, но категорично Николай Митов е треньорът, с който Левски ще реализира този тригодишен план. Нека си спомнят, когато Станимир Стоилов бе назначен на поста през 2004-а, как започна периодът му на “Герена” и какво се случи впоследствие”, каза клубната легенда на 26-кратния шампион на България.

“Левски пое по един път, в който приоритет е да се погасят дълговете. На база финансовите параметри, които имаме, се стремим да бъдем максимално взискателни и да внимаваме с футболистите, които привличаме. Искаме тези, които вземем, да са по-добри от играчите, с които се разделихме. Не искаме да правим грешки. За да вземем футболисти от Бразилия, те първа трябва да се наблюдават. Тепърва нашето скаутско звено ще се разрасне. Мислим и в тази насока. Колкото до Мехди Бурабия – той получи доста ясно послание от нас, че искаме да е част от състава”, допълни спортният директор на Левски. Той разкри още, че поддържа контакти с любимците на “сините” фенове Седрик Бардон и Лусио Вагнер и те са наясно с критериите и изискванията за селекцията в клуба, за да могат да помогнат, предлагайки футболисти от техните държави.

коментар

  • ФЕН НА ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

    16.06.2017 at 14:20

    НАЙ МНОГО ПЕТО МЯСТО ЗА ТЕЛЕТАТА

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ