Само в 7DniFutbol.bg

Защо Черно море сложи ЦСКА и Левски в малкия си джоб? Защото е нормален!

Българският футбол е ужасно зле, защото в него остана само един нормален клуб! Лудогорец истеризира, Берое – също, щом взеха да бият фенове с мислене, различно от Хубчевото. Литекс не се знае докога ще съществува, а в Левски докато не се обявят реалните собственици, не можем да говорим за нормалност.

И така стигаме до Черно море. Там отдавна драмите са изживени, конфликтите потушени, а животът върви така, както трябва. И закономерно “моряците” спечелиха само това лято толкова отличия, колкото ЦСКА и Левски накуп за последните 6 години! Ето до какво води нормалността.

Варненци показват необходимостта от истински фирмен отбор. Чакайте, не бързайте да палите моторетките. Черно море е нещо, което го е имало преди “Химимпорт”, ще го има и след него. Но за първи път на “Тича” са вкарани фирмени порядки. Не за днес, не за вчера, а от 4-5 години насам. В началото на сезона се знае това, което ще бъде изхарчено до края на сезона. И според това се напасват нещата. Според плановете се купуват играчи или освобождават такива, според финансовите възможности се обявяват и целите. Няма грандоманщина, но има и долна граница която никой не може да прекрачва.

Така на “Тича” създадоха работна обстановка, в която три поредни загуби не са повод за драми. Но и три поредни победи няма как да са повод за свръхилюзии. Ето това е футболната нормалност. Да не може предпоследното място в “А” група след втория кръг да те притесни, но и дори Суперкупата да не е в състояние да ти промени приоритетите. Много отбори от ранга на Черно море не са могли да се преборят със своя миг на славата. Тя ги е заслепявала и те са тръгвали в грешната посока. Във Варна държат правилната. Не се хвърлиха да купуват маса нови играчи, да “надграждат” успеха. Когато имаш купа и Суперкупа надграждането е титлата. А в момента Черно море е страшно далеч във футболно отношение от Лудогорец, нищо, че го излъга на финала. Затова собствениците на клуба не извадиха милиони за играчи, а такива за футболна инфраструктура. Варна като голям град се нуждае спешно от такава.

И когато утре на хората от “Химимпорт” им щукне да се оттеглят, те ще оставят след себе си база, стадион, купа и Суперкупа. Страшно много за клуб като Черно море. Особено като се обърнеш назад и видиш какво оставиха след себе си такива като Кайчо Гигов, Гърнето, Праховеца, Николай Банев и т.н. Всички те загубиха битката с нормалността. И в живота, и във футбола.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ