Само в 7DniFutbol.bg

Невиждано от години или бяла лъжа? Всички нови на “Герена” – №1 в списъка, Вутов и другите треперили на въпроса “Искаш ли в Левски?”

7 Dni Futbol13.06.2017170

Старши треньорът на Левски Николай Митов даде първата си официална пресконференция за сезон 2017/18 г. Специалистът застана пред камерите минути след края на дебютната тренировка за тима в този му състав. Най-коментираната тема очаквано бе селекцията и раздялата с футболисти, които до момента играеха на “Герена”. Митов обясни и, че най-важното за него е от играчите, които е събрал Левски да се превърне в силен отбор.

Фотобомби в 7DF: Вижте кой е голямата изненада на „Герена“ в момента и какво е бъдещето му

Двамата Александрови, Веско Минев и Антон Огнянов са хората, с които се разделяме. Селекцията – Буш, Мапуку, който ще дойде утре вечер, Иван Горанов, Антонио Вутов, Георги Ангелов, връщаме си и Сашко Любенов, всички преотстъпени отново са тук. На всеки се обадих и ги чух как треперят от вълнение на въпроса “Искаш ли да играеш в Левски?”. Други, които не са юноши, казаха “Не”.

Очаквам във всяка линия да се подсилим – външен халф, краен защитник и в средата очакваме да вземем хора. Не ми е приятно всички да не са тук, но това е ситуацията в момента. Върнатите са бивши наши юноши на по 22, 23, 27 години – натрупаха доста опит и ще помогнат за развитието на отбора. Трябва да имаме и опитни, покрай които да изградим силен отбор. Нямахме и сега трябва да го изградим. Това е първото и най-важното нещо.  Колкото повече отиваме нагоре, толкова по-добре. С мачовете в Европа се расте и така се изгражда отбор.

 

Тези играчи, които дойдоха, бяха първият ми избор. Разбира се, има и такива, които отказаха. Чужденец, който отидох да гледам в последния му мач и беше очарован да играе в Левски, му смениха треньора и той реши да опита да остане там в последния момент.

От мен да сте чули за Йоргачевич нещо?! Другите, които не са в отбора, на всички съм се обадил лично и съм говорил с тях. Аз съм им казал първо на тях, защото това е мое решение. Не съм такъв човек, че някой друг да казва вместо мен. Йоргачевич видяхте, че е на терена. Не е напълно готов и не е наравно с останалите, но това е нормално след такова отсъствие.

Бабатунде ще дойде утре, двамата с Нар имат договори. Кой ще играе и кой ще е в групата е мой проблем, нали така?  Тези, които са тук – професионализма е 8 дена да са почивали без нищо да правят. Буш и Мапуку имаха индивидуални програми, както и Иван Горанов. Щом те канят в Левски и искаш да играеш в Левски въпроса за професионализма на трябва да стои”, коментира Николай Митов и допълни, че Божидар Краев влиза в плановете му, въпреки спекулациите, че ще бъде продаден в следващите 2 месеца.

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *