Само в 7DniFutbol.bg

Боби Михайлов връща ЦСКА в “А” група лятото! Вижте как ще стане

7 Dni Futbol23.08.201540

ЦСКА сензационно може да се завърне в “А” група още през следващото лято, сензационно научи 7DniFutbol.bg!

И колкото да не се вярва на някой, инициативата за това идва лично от Борислав Михайлов. Ще не ще, зад нея застава и Кирил Домусчиев, човекът, който държи футболните права на “А” група. Точно те пък са в основата на главоболията на олигарха и Боби. От “Нова телевизия” категорично са заявили, че догодина няма да плащат исканите пари за правата, тъй като в момента медийната група “яде  страшно дърво” от отсъствието на ЦСКА в елита. Не стига, че ги няма “армейците”, но и програмата на елита бе намалена с един мач, а в същото време парите за правата останаха същите.

На всичкото отгоре рейтингът на предрешеното ни първенство се е сринал тотално, като се очаква напролет, когато интригата ще е още по-малка, той да падне още повече. “Без ЦСКА в “А” група и поне 6 мача на кръг, това не е продукт за големи пари”, категоричен  е бил Дидие Щосер, французинът, който командва “Нова телевизия” и дъщерните и програми. Ако не отстъпи назад, пък Кирил Домусчиев рискува догодина сам да плаща на клубовете 4 милиона лева, ако не се появи купувач на правата.

За да спаси положението, Борислав Михайлов смята да се възползва от “шотландския модел”, като негови хора вече проверяват юридически приложим ли е у нас. При изхвърлянето на Рейнджърс от елита заради дългове, местната федерация проведе референдум сред топ-клубовете. Те бяха попитани дали, заради значимостта на Рейнджърс, са съгласни той да бъде оставен в елита, като му се наложат други строги санкции – забрана за покупка на нови играчи, отнемане на точки и т.н. Селтик и останалите обаче категорично отказаха подобен вариант.

Михайлов е на мнение, че у нас гласуването ще има съвсем друг резултат. Изправени пред угрозата да им бъдат орязани драстично парите от телевизионни права, доста клубове ще приемат административно връщане на ЦСКА в “А” група. Технически въпрос е това как да стане и с колко да се разшири формата на елитната ни дивизия. Отсега е сигурно, че ЦСКА на Гриша Ганчев ще има подкрепата на Литекс, Славия, Ботев Пд, Черно море, Пирин и Монтана.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *