Само в 7DniFutbol.bg

Иде бойкот срещу Ераносян в Разград! Вижте кой експерт го очаква

7 Dni Futbol22.08.201570

Не знам в света да има успял треньор, който да има добри резултати, ако липсва дисциплина. Именно затова си мисля, че Едуард Ераносян е прав да иска ред и дисциплина от първата тренировка начело на “Лудогорец”. Ако обстановката, която той е заварил, не е добра, първото нещо, което един треньор трябва да направи, е да проведе разговори с играчите и да опита да стигне до генезиса на проблема, а след това да го разреши.

Няма нищо лошо, нетипично или притеснително треньорът да търси диалог със своите възпитаници, дори и сред тях да има луди глави или трудни характери. Дори този подход е най-работещ. Не зная дали има конфликт между играчите, или между тях и треньора, но ако той е без основа да се разреши, най- добрият вариант е да се стигне до освобождаване на играч или трансфер. Понякога е нужен и компромис, например в отбори като “Лудогорец” се привличат скъпи и добри играчи и тогава е нужно и соломоновски подход. Тези футболисти трябва да играят, все пак за това са привлечени. Иначе моето кредо е следното, ако един треньор иска да има успех в работата си, той трябва много да мисли, преди да подпише договор с даден клуб. Ако Ераносян си е извоювал възможността сам да взима и носи отговорността за решенията и резултатите от работата, то ще му бъде лесно.

В неговия случай проблем може да възникне, че Едо идва в колеблив за клуба момент подготовката и трансферите не са правени от него. В този ред на мисли, той няма никаква вина нито за лошата подготовка, нито за лошото представяне в Шампионска лига. Не знам как ще се отрази това, че някои играчи мрънкат от това, че други взимат повече пари от тях. Първо, това означава, че тези играчи не са мислили изобщо, когато са им предлагали договор. Не може да подпишеш и след ден-два, като разбереш, че има твои колеги с по-големи заплати, да мрънкаш. Ако това е реалността, значи атмосферата е отровена и има нужда от спешна реакция на друго ниво. В нашите географски ширини всичко е възможно, и за това нищо не може да ме изненада. Като нищо, ако на футболистите не им допада методиката на Ераносян, може и бойкот да му спретнат още от втората тренировка.

За мен Ераносян е добър треньор, дано да получи шанс за работа, въпреки че няма кой да го чака дълго в такъв клуб. Не знам защо Домусчиев сменя треньорите всеки сезон и защо взе Рибейро, дори съм сигурен, че е имал добри намерения с привличането му. Определящият фактор във всичко обаче са резултатите от свършената работа. Изненадващо или не, назначението на Едуард Ераносян е факт и явно собственикът на “Лудогорец” вижда в негово лице лекарството, с което да излекува заразния вирус в “Лудогорец”.

АНДРЕЙ ЖЕЯЗКОВ, ФУТОЛЕН ЕКСПЕРТ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ