Само в 7DniFutbol.bg

Петър Жеков с унищожително интервю за националите! Обвини Ники М., Хубчев и … САЩ’94

7 Dni Futbol12.06.20171060

Петър Жеков разкритикува остро националния отбор по футбол на България, след поражението от Беларус с 1:2. Тимът ни загуби световната квалификация в Борисов, като по този начин драстично намали шансовете си за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Според легендата на ЦСКА и националния отбор, съставът ни се е представил “под всякаква критика”, а някои от футболистите нямат място в него и не би трябвало да бъдат пускани на терена.

Жеков заяви, че паметното представяне на националния ни отбор на Световното първенство в САЩ през 1994-а година е “объркало” и “изкривило” представите на футболните запалянковци и обществеността за реалните възможности и роля на състава ни в европейския и световен футбол.

Г-н Жеков, минаха няколко дни, но горчилката от загубата от Беларус остава.
– Няколко дни… Години да минат – все тая! Слаби! Много, много слаби национали!

Не смятате ли, че все пак имахме своите силни моменти в мача?
– Никакви моменти нямахме. Посредствен отбор и посредствен мач. Непонятно представяне на всички футболисти, с няколко малки изключения?

Кои бяха тези изключения?
– Жоро Костадинов, да речем. Добре игра момчето. Но не е честно така един по един да ги казвам. Ще се разсърдят някои.

След поражението шансовете ни за класиране на финалите в Русия драстично намаляха.
– Нямаме такива. Да си говорим направо. Така не става. Събрани от кол и въже.

Г-н Хубчев каза, че това са най-добрите ни футболисти.
– Не е вярно. Категорично не съм съгласен. Имаше много други момчета, които повече заслужаваха място в състава. Но така става, когато ти казват кой да играе и кой не…

Какво имате предвид?
– Е, какво… Хубчев пуска тези, които му наредят.

Кой му нарежда?
– Недейте така сега. Ясно е кой. Този катър на вратата каква роля имаше в мача? И двата гола – заради него. Защо трябваше той да играе? Защото баща му така казва. Даде му ресторанта и сега той коли и беси.

Ресторант?
– Този на новата база на националния отбор. Направиха го шеф на ресторанта. И си помисли Николай, че е голямата работа. Шеф го раздава. Никакъв го нямаше в мача. Десет метра напред излязъл! И аз да съм, и аз ще му я вкарам топката във вратата. Но ние отдавна сбъркахме сами футбола си.

Какво имате предвид?

– Още през 1994-а всичко отиде на кино.

След лятото в САЩ? Не е ли това най-значимото събитие във футболната ни история?
– Значимо… Там ни се обърка цялата представа на народа за футбола. Разбиха ни всичко тези американци. Измислиха там някакви медали за четвърто място и ние се накичихме с тях като жени. “Бронзови” били… Бронз за четвърто място получава ли се? И след това вече всичко беше пратено по дяволите. Започнаха се едни велики, грандиозни приказки, за да стигнем до тая сбирщина срещу Беларус.

Какво трябва да се направи, според Вас, за да се вдигне футболът ни на крака?
– Да се изчистят послушковците и бащините синчета. Друг вариант просто не съществува.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *