Само в 7DniFutbol.bg

Русев сензационно: Левски беше грешка, търся нов собственик

7 Dni Futbol10.06.2017283

Собственикът на Левски Спас Русев даде интервю за списание „Капитал“. В него той отговори и на въпроси, свързани със сините. Запитан „Беше ли придобиването на Левски условие държавата да пречи на смяната на собствеността в БТК“, босът отговаря: „Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти.

Не съм участвал в никакви срещи с представители на правителството по повод придобиването. Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти. Съвсем откровено Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата. Предишните собственици ме поканиха да вляза като акционер на базата на тяхна презумпция, че след като БТК е голям спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер. Аз по силата на условията за сигурност на сделката за БТК нямах право да контактувам с местния мениджмънт на компанията, преди сделката да е факт, и затова нямах идея какви са намеренията им по отношение на отбора. След приключване на сделката за телекома информирах веднага останалите акционери в него и всички бяха категорично против влизането във футболния клуб, тъй като това беше несъвместимо с политиката на компанията. Тяхната препоръка беше и аз да изляза от клуба. Тоест, съгласявайки се в началото да вляза в Левски, направих нещо, което не е в стила ми на бизнесмен – поддадох се на емоции, защото и за мен, както и за половин България Левски не е просто отбор или само бизнес, а е символ. Точно това не прецених и смятам от днешна гледна точка и от гледна точка на бизнеса, че решението ми не беше правилно. Преди време заявих, че връщам акциите, и това все още е валидно. В момента позицията ми е, без да пренебрегвам отговорностите си, да направя така, че собствеността да попадне в ръцете на най-подходящите за това хора, които имат визията, енергията, ентусиазма и компетенцията да изведат отбора напред. Защото това е важно не само за отбора и феновете, но и за самочувствието ни като нация. Ако мога да цитирам един мой близък приятел психоаналитик – Левски е част от колективното подсъзнателно на българите и с него са свързани много очаквания, които в крайна сметка нямат нищо общо с бизнеса. Докато се намери такъв акционер, ще изпълнявам задълженията си“, каза Русев. А на въпрос „Делян Пеевски ли беше предишният собственик на Левски?“, той посочи: „Не. Придобих акциите от две физически лица (едното Александър Ангелов, адвокат на Пеевски – бел. ред.), феномена Пеевски го чувам отвсякъде. При мен няма модела „Кой“, има модела „Той“ -аз съм това, което виждате“.

3 коментара

 • ОЧКО БИБОЧКО

  10.06.2017 at 17:19

  Не съм участвал в никакви срещи с представители на правителството по повод придобиването. Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти.
  АМА МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА.
  ТОЗИ ОТБОР Е ТУМУРА НА БГ ФУТБОЛА

  Reply

 • ооооо,

  10.06.2017 at 19:01

  Лъжец! Цяла България знае, а и вижда модела КОЙ, само Той се прави на луд.

  Reply

 • оооооо,

  11.06.2017 at 7:21

  То ти си грешката, не Левски.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ