Само в 7DniFutbol.bg

Шокиращ ход на Венци Стефанов! Ето как босът на Славия осигури пари за клуба

7 Dni Futbol08.06.2017270

Шефът на ПФК Славия Венцислав Стефанов е намерил интересен начин, за да осигурява финансов ресурс за отбора. След като Маджо врътна кранчето за клуба, той е направил няколко успешни банкови операции.

Венци ипотекира играчи срещу заеми. Става въпрос за залагане на трансферните права и цената на футболиста срещу получаване на сума на кредит. Обикновено банката финансира до 70 процента от прогнозната цена на въпросния играч. Това означава, че при цена от 500 хиляди евро, Стефанов може да прибере около 350 хиляди евро. Той работи с няколко приближени банки, но най-много с една институция, която се води като трезор на бившата групировка СИК, пише Котаспорт.

Самите банки приемат като „залог“ само футболисти до 23 години, които имат перспектива и възможности да вдигнат цената си. По този начин Стефанов успява да лавира умело вече две години и половина. Голяма част от футболните фенове си правят аналогия с една от култовите фигури през 90-те години Атанас Атанасов – Кеби. Тогава той също залагаше футболисти, за да получава пари от банки. В един момент беше заложени дори таблото на стадион Берое. Сега Венци Стефанов търси нови подходи в осигуряването на приходната част на бюджета на дружеството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ