Само в 7DniFutbol.bg

Имало среща Ганчев – Михайлов за евролиценза на ЦСКА – заради спонсорираните от Разград аматьори УЕФА казала “Не”

7 Dni Futbol07.06.2017413

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев коментира в предаването “Домът на футбола” казуса с евролиценза на ЦСКА. Той заяви, че е имало среща между сина на собственика на “червените” Гриша Ганчев – Данаил, и президента на централата Борислав Михайлов. Колев уточни, че от “Иван Асен” са опитали да помогнат на “армейците” да стигнат до Европа, въпреки че УЕФА ги приема за нов клуб, но за това на практика са попречили и аматьорите от ФК ЦСКА 1948, които са предизвикали разединение на феновете. Европейската футболна централа е правила компромиси в миналото за тим от Латвия в подобна ситуация, но неговите фенове не са били разцепени от второ дружество, спонсорирано от друг регион на държавата.

“ЦСКА внася документи за участие – УЕФА им отговаря, че не са навършили необходимата възраст. Това не е дисциплинарна санкция, а неизпълняване на част от изискванията. ЦСКА има вече една година история – със следващите две ще станат три и след това могат да участват в Европа. Футболният съюз няма как да излезе и да каже ЦСКА няма лиценз преди да е излязло решението на УЕФА. Ние не сме получавали в нито един момент черно на бяло, че ЦСКА няма да играе в Европа. Водени са и неформални разговори, за да се изясни какви са възможностите за изключение, защото такива са правени в Латвия. Въпросът е да имаш лоби и да обясниш, че този отбор е наследник на стария, които в нашия случай не сработиха до голяма степен, защото публиката на ЦСКА е разединена, нямаше обединение, нямаше единна позиция и това е повлияло”,  сподели Колев и продължи.

“ЦСКА има право да получи цялата документация между БФС и УЕФА и те са го получили. До колкото знам е имало среща между Данаил Ганчев и Борислав Михайлов след 29 май. Г-н Ганчев е приел тези аргументи и от тук на татък тази полутеза, че футболния съюз се е борил за изключение за ЦСКА и някои клубове казват, че това е неморално.

Аз до колкото съм запознат има обжалване. Нашата информация е, че има. Дали е внесена вчера или днес не мога да ви кажа.”

“Най-добрият вариант за баража беше да бъде отложен докато приключи обжалването на ЦСКА. Моето лично мнение е, че това обжалване, ако има такова, ще приключи преди жребия. Но това не е гарантирано на 100%.”

“В наредбата е записано последният клуб даващ право на участие в европейските клубни турнири, съответно третият трябва да играе бараж. Всичко друго е емоция, запалянковщина. Лицензирането за българското първенство е приключило за тези, които имат лиценз за Европа”, каза още Павел Колев.

3 коментара

 • lechkov76

  07.06.2017 at 21:56

  Павка криеш ли в гъ…си МРАВКА?

  Reply

 • Lyubima

  08.06.2017 at 5:44

  Жалка история е нашето бфс,излиза павката колев и казва ами ние постановихме левски да играе бараж защото предполаме че има обжалване от цска!!!!😂😂😂😂😂Ами то и аз предполагам че бфс са слуги на на цска и със сигурност е по вярно от всичко друго

  Reply

 • Grand

  08.06.2017 at 13:04

  За сведение на Говедото павел колев, няма разделение сред феновете на ЦСКА! Показателно е посещението на мача на 1948 за класиране във “В” група за следващия сезон, цифром и словом 19 еничари. Явно бфс е на пряко подчинение на делиорманския бей. Срам за България!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *