Само в 7DniFutbol.bg

Акционери официално поискаха Русев и свитата му да бъдат изхвърлени от Левски! Питат за заем от над 6 млн. лева

7 Dni Futbol07.06.2017180

Тръст “Синя България” поиска смяна на Надзорния съвет на футболен клуб Левски заради липсата на контрол над управителния съвет и липсата на информация за финансовото състояние на клуба. Организацията свика общо събрание на акционерите, където трябва да бъдат направени промените в ръководството.

“Уважаеми левскари, Тръст “Синя България” настоява за смяна на надзорния съвет на ПФК Левски АД. Причината е липсата на контрол над управителния съвет на ПФК Левски АД и липсата на информация за финансовото състояние на клуба. За тази цел свикваме общо събрание на акционерите на ПФК Левски АД”, пишат от организацията.

“Миналата седмица тръст “Синя България” изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на ПФК Левски АД (в края на статията). Поканихме и мажоритарния собственик на открита среща. И от двете страни не получихме отговор. Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери, въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В Левски има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право”, продължават те.

“За никого не е тайна, че през последния сезон Левски постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко”, завършва съобщението.

Тръст “Синя България” е изпратил писмо с 16 точки до Надзорния и Управителния съвет. Сред исканията на организацията са отчет на финансовото състояние към 31-и май, детайлна информация за кредита от БТК АД на стойност 6.39 милиона лева и 196 хиляди натрупана лихва, данни за разходите на школата и за данни за инвестициите в базата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ