Само в 7DniFutbol.bg

…а за останалото във футбола ни има министър Кралев!

Когато Борислав Михайлов дойде на власт, обеща футболът ни да работи с държавата. От тогава единственото, което прави в тази насока е да пие алкохол, лицензиран с държавен бандерол. И така да пълни републиканския бюджет. Бобито обаче носи малко, не е Батето. Затова и постъпленията от него са едни мижави…като косицата му.

Доскоро! От няколко месеца футболът ни отново е част от държавата България. И тя види се, добре се грижи за него в лицето на спортния министър Красен Кралев. Някой в този проклет футболен съюз дава ли си сметка какво направи варненският политик? И колко тъп народ живучка на “Иван Асен”, че да не се възползва от случващото се. Очевидно това министерство е отворено за проблемите на футбола. Само че няма кой да му ги предложи за решаване. И така стигаме до идиотската ситуация спортното ведомство да ходи само да търси проблемите, а след това да ги оправя.

Министерството за първи път отпусна пари за футболно мероприятие у нас, за европейското първенство за юноши. Поканиха министър Кралев да открие и закрие надпреварата и дотам. Никой не поиска покрай този форум футболът да изкопчи още нещо от държавата. Да си размърда някой от многото Поповци в централата пръшясалия задник и да напише два листа концепцийка за развитие на футбола с държавна помощ. Да обясни, защо е важно държавата да влезе с пари в базите на частните клубове, защо с оглед трениращите там хиляди деца е необходимо да се намери начин за партньорство.

И забележете до каква идиотска ситуация стигаме. Ходи министър Кралев и оглежда стадиони. Не само отглежда, но търси пари, за да ги култивира. Така само това лято за “Тича” и пловдивските “Локомотив” и “Христо Ботев” се намериха 3 милиона. Догодина са предвидени два милиона за ЦСКА, ако се върне в “Б” група, плюс още няколко за 4-5 клуба. По-догодина пак. Виждате ли колко е тъпо? За първи път начело на министерството има човек, отворен за проблемите на футбола. Но за кой ли път начело на БФС е човек, затворен за тях. Параграф 22. Или градус 65. Зависи как го предпочита Боби.

За догодина министър Кралев е намислил министерството да стимулира детско-юношеските школи във футбола. Така и трябва. След като пари от ведомството поучават школите на частни отбори като баскетболните Лукойл и Левски или пък волейболния Марек Автотранспорт Ивкони, естествено, че такива трябва да се отделят и за най-популярната игра. Министърът обаче трябва да се замисли “кеш” ли да ги дава тези пари, или под формата на екипи, топки и материална база. Защото дадеш ли пара в брой на хората на Боби, после не я търси. Защото са свикнали – крадат и ядат. За останалото има министър Кралев.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ