Само в 7DniFutbol.bg

Чандъров увеличава тройно бюджета на Септември – каза за кой футболист “след година ще има върволица”

7 Dni Futbol05.06.2017702

След 18 години Септември София отново е част от родния елит. Столичани надиграха Монтана с 2:1 в баража на “Лаута” и заслужиха да бъдат сред 14-те в Първа лига през новия сезон. За това, целите, амбициите и какво е коствало промоцията, босът на Септември Румен Чандъров говори пред “Тема Спорт”.

Г-н Чандъров, очаквахте ли този успех на Септември София?
– Дойде малко по-раничко, преждевременно, отколкото сме го планирали, но напълно заслужено. Трябваше да спече­лим с 5:0, 6:0 срещу Монтана, изпуснахме 7-8 чисти положе­ния.

Колко ви струва влизане­то в Първа лига?

– Да се бориш да не изпад­неш или да влезеш емоцията си е емоция, финансово въоб­ще не ми е излязло много скъ­по. По-малко от половин ми­лион лева. Бюджетът ми за футболисти и щаб е около 30 хиляди лева на месец.

Оттук насетне какво следва за Септември София?
– Целта ни е през първата година да запазим мястото си в групата. Да не сме асансьор. Ще ни трябва подсилване, за което ще видим какво е оста­нало на пазара. Защото някои от играчите, които ги исках­ме, вече си намериха отбори. На втората, третата годи­на вече ще гоним евротурни-рите.

На първо време ще тряб­ва да решите два приори­тетни въпроса – къде ще играе Септември София в елита и кой ще е треньор, след като Христо Арангелов няма лиценз?
– Още не сме решили нищо. През тази седмица ще имаме среща с ръководството. В та­зи посока сме много неподгот­вени. Имаме варианти, но как­во да си клатим краката, ка­то не сме се качили на магаре­то. По отношение на стадиона вариантите са три – “Васил Левски”, “Герена” и “Българска армия”. Още не сме избрали, предстоят преговори.

Христо Янев ли ще е но­вият треньор?
– Не е вярно. С момчето не съм водил преговори. Въобще с никого не съм разговарял за поста. Честно да ви кажа, тук съм най-неподготвен. През тази седмица трябва да реша. Да намеря подходящ вариант, свободен. Треньор, който да спазва нашата ви­зия. Ние няма да променяме много от концепцията, която имаме, и от пътя, който сме хванали. Ще продължим да налагаме млади футболи­сти, дори и да нямаме огра­ничение или задължение за двама, трима в състава, как­то беше досега във Втора лига. В това може да бъдете сигурни.

Велислав Вуцов и Антон Велков варианти ли са за по­ста?
– Казвам ви, наистина ня­мам идея. При всяко положе­ние Арангелов ще остане в клуба, ако самият той не ре­ши нещо друго.

Как гледате на това, че и вие, и Витоша Бистрица ус­пяхте да влезете в елита?
– Това показва, че между отборите от втората ос­мица в Първа лига и първите 4 във втора дивизия няма разлика. Или ако има, то тя е много малка, в определени нюанси.

Това ли е успешният мо­дел – по-скромен клуб, с бъл­гарски млади играчи и по-малко публика? Предпола­гам сте наясно, че няма да имате същия ресурс на пу­бликата, както когато бях­те в Ботев…
-Аз не зная дали това е предимство или проблем. При сегашната ситуация на всички клубове по-скоро си мисля, че е проблем. Говорим за клубовете с добра фенска маса. За мен най-хубавото е да има много фенове. Това е безспорно. В края на краища­та ние не го правим за себе си, а и за хората. Идеята е сега да се запалят повече хо­ра по Септември. Да спече­лим фенска маса. Аз, ако исках да го правя за себе си, с тези пари, които ги давам, щях да ходя по цял свят и да гледам мачове на топ ниво. Така че публиката е хубаво нещо. В началото може да направим и грешки и затова най-важно­то нещо ще е да се спасим.

Ще остане ли Борис Галчев и за следващия сезон?
– От мен ако зависи – да. Но той сам ще си реши.

С колко ще увеличите бю­джета за Първа лига?
– Бюджетът ще отиде по­не двойно, тройно повече от този сега. Но няма да се изхвърляме. Ще се опитаме с български футболисти. Ако не ги намеря, тогава ще при­бягна до чужденци. Но първо ще търся правилните родни играчи. В момента имам един чужденец – Исмаел Байду. До една година ще има върволица за него. Запомне­те това име.

2 коментара

 • бухахаха

  06.06.2017 at 22:00

  Хахаха – отбор с 7-8 фена – всички над 90 години!
  Чандър, не вярвах че си толкова самовлюбен, въпреки че знам колко си простичък.
  Добре че майничките от Ботев те изгониха, иначе нямаше да видят ни купа, ни ЛЕ с теб и онова недоносеното ти треньорче – специалист по гипс-картона.

  Reply

 • оооооо,

  06.06.2017 at 22:14

  колко трябва да си прост, че да вкараш отбор в А група – без треньор, с посредствени футболисти, без стадион, без публика.
  Ах, да – това само един помак го може!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ