Решено е: „Герена“ ще пустее срещу Верея! „Сините“ фенове се отказаха от атаката срещу БФС

7 Dni Futbol04.06.201700

Феновете на Левски в се събраha в парка край „Герена“, за да протестират срещу решението на БФС да изпрати отбора им на бараж срещу Верея за Лига Европа. „Сините“ и старозагорци се изправят от 20 ч. в спор за последната евроквота на България за сезон 2017/18 г., а привържениците са готови на безпрецедентен ход, за да демонстрират недоволството си. Те са готови да останат извън стадиона до 75-та минута на мача изобщо да не влязат в него и трибуните на „Герена“ да останат празни за най-важната среща на Левски през кампанията. Решението все още не е взето окончателно от протестиращите, но подкрепящите го се увеличават постоянно.

Протестът на феновете на Левски се разраства и те блокираха една от основните пътни артерии на столицата – булевард Ботевградско шосе. Привържениците заявиха, че затварят пътя за 20 минути, след което започва протестът им по столичните улици. Според Нова Тв крайната им дестинация е централата на БФС на ул. „Иван Асен“, като трябва да се отбележи, че там в момента едва ли има някой, тъй като е неделя вечер.

Тарторите на фракциите впоследствие решиха, че походът към БФС се отменя, а феновете ще се насочат към сектор „А“ на „Герена“. Те обаче ще останат извън трибуните до 75-та минута на мача и едва след това ще влязат на стадиона.