Само в 7DniFutbol.bg

БФС отсече: ЦСКА още е в Европа (Видео)

7 Dni Futbol03.06.2017260

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов направи официално изявление във връзка с полемиките относно провеждането на баража за класиране в европейските клубни турнири между Левски и Верея, които възникнаха във футболната общественост, както и във връзка с недопускането на ЦСКА от страна на УЕФА в европейските турнири. Попов направи видеоизявление, в което обясни мотивите за решението.

Предлагаме ви пълното изявление на Борислав Попов:

“Позволявам си да се обърна към вас във връзка с последните два дни, в които футболната общественост в България беше разтърсена от декларации, изявления, коментари, някои от които съдържащи неприемливи епитети и обиди във връзка с определянето на един от участниците в евротурнирите. Ето кратко изложение на фактите: на 29 май администрацията на УЕФА уведоми БФС и ЦСКА, че смята, че клубът се намира в конфликт в правилото “за три години непрекъснатост”. В решението е посочено, че то подлежи на обжалване в 10-дневен срок. Първият въпрос е кога влиза в сила това решение? То влиза в сила или след изтичането на срока за обжалване, или ако бъде потвърдено от Арбитражният съд.

Тогава спира ли тази жалба решението, или не? В становището на Левски се застъпва мнение, че такава жалба не спира и решението трябва да се изпълни незабавно. В случая има един нюанс. Жалбата не спира решение, когато са наложени дисциплинарни санкции от администрацията на УЕФА. А щом не е санкция, правилото за три непрекъснати години не се прилага веднага. По спортно-техническите резултати на футболния терен ЦСКА заема второто място и то му запазва засега мястото в евротурнирите, докато не приключи процедурата пред КАС, когато окончателно бъде решено дали ще може, или не този тим да участва.

Предвид това се наложи да се пристъпи към следващия участник. Правилникът изисква това да бъде среща между третия и седмия клуб, тоест между Левски и Верея. Между другото, този формат, който за някои клубове вече не е приемлив, беше дискутиран от всички клубове и беше единодушно приет. Така че това е наше общо дело. Предвид тези обстоятелства СТК насрочи допълнителния мач за определяне на последния участник в Лига Европа. Нека всички водим конструктивен диалог и да оставим футболистите от двата клуба и в достойна футболна среща да определят отбора, който ще играе в Лига Европа.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ