Само в 7DniFutbol.bg

Напрежение в “Надежда”! Собственикът в конфликт с треньора, предупреди го да внимава какво говори

7 Dni Futbol01.06.2017270

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев коментира и изказването на старши треньора Явор Вълчинов, че ако през новия сезон не се гони Първа лига, наставникът ще си тръгне.

“Засега няма да има нищо ново. Ако каже Вълчинов, ще остане, ако не – няма. Ще намерим варианти. Няма незаменими. Може да не иска да остава. Аз не знам да съм казвал, че ще го сменям. Ако исках да го сменям, досега да си е отишъл. А пък той да внимава какво говори за селекция”, сподели Василев.

“Тези неща ги определям аз. Вие видели ли сте треньор да определя политиката на клуба, защото аз още не съм. За първи път чух такива неща. И да си даваш оценка на себе си. Оценките ги дава ръководството, публиката… Видяхте Стамен Белчев какво отговори, като го питаха след мача с Левски.

Той каза, нека хората и най-вече ръководството да прецени и да ми даде оценка. Локомотив винаги ще има цели и ще ги гони. Имаме много по-важни проблеми да решаваме, отколкото да говорим за цели. Те са ясни и винаги са големи. И сега, през зимата, след мащабната селекция целта беше да играем бараж, без значение, че не може да влезем. Това е Локомотив, не е Полски Тръмбеш. Но целта не се изпълни”, сподели босът на Локо Сф.

“По-важно е, ако тръгнем да влизаме в Първа лига, къде ще играем. Никой няма да ни даде лиценз на стадиона. Нямам пари да давам по 24 хиляди лева за мач на “Васил Левски”. Кой ще ги плаща? Нормално ли е да разкарваме нашата вярна публика до “Васил Левски” като панаирски мечки. Виждате Славия, ние сме на същия хал. Аз съм човек, който гради тухла по тухла. Сега трябва да мислим за осветлението. Това, което сме направили с моя екип, е достойно за уважение. И утре, като си отида, като се обърна, ще зная, че съм оставил нещо след себе си”, добави Иван Василев.

“Върнах се с идеята да спасим ДЮШ. Тръгнахме с 80-90 деца, а сега са 372. Сигурно лятото ще станат над 400. Всеки може да иска Първа лига и Шампионска лига, но нещата трябва да се преценят. Затова и имаме Управителен съвет, за да видим как нещата да се случват поетапно и лека-полека да вървим напред. Първоначално започнахме сезона с момчета от А Областна група и целта беше шесто място. На Нова година, когато смених две трети от отбора и взех що-годе добри футболисти за нашите стандарти, поставих за цел бараж, без значение дали може да влезем или не. Имаме споразумение с треньора до лятото. Ще седна, ще преценя, ще имам разговори с него. Имам си своите забележки. Аз и моят екип ще определяме нещата. Аз съм направил каквото трябва, дори прекалено много. Засега няма никой, който да иска клуба. Ходих къде ли не по чужбина. Няма такива. Идват и те питат какво имаш, а аз им отговарям – една косачка. Затова аз си определям нещата – добри или лоши. В момента важното е да ни има. Ако трябва, и с юноши ще играем, защото ми омръзна измислени футболистчета да ми извиват ръцете”, ядосано коментира бизнесменът.

“Тема Спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *