Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА стиска БФС за гушата! “Червените” още имат шанс за Европа, хората на Боби не знаят какво става

7 Dni Futbol01.06.2017310

Левски и Верея ще играят бараж за последната квота в Лига Европа. Това обяви официално днес Спортно-техническата комисия към БФС.

Двата отбора ще се срещнат на 4 юни на “Георги Аспарухов” в столицата, за да излъчат последния български евроучастник за сезон 2017/2018 след Лудогорец, който ще играе в Шампионската лига, както и Ботев Пловдив и Дунав Русе, които ще бъдат другите ни бойци в ЛЕ.

Към този момент четвъртият в класирането на Първа лига – Дунав Русе все още не е с гарантирано участие в европейските клубни турнири. Ако ЦСКА спечели пред Спортния арбитражен съд (КАС) обжалването си срещу решението на УЕФА, „червените” ще заемат полагащото им се място в Лига Европа, а четвъртото място няма да осигурява излаз в евротурнирите.

„Бараж има между Левски и Верея. По силата на правилника от отборите, добили право на участие в Лига Европа – това са Ботев Пловдив като носител на Купата, ЦСКА и Левски, този, който е завърши на трето място в първенството, т.е. Левски, играе бараж срещу 7-ия, с други думи – Верея. Що се касае до ЦСКА, те обжалват. 10-дневен е срокът. Какво ще бъде решението, не можем да кажем. Ние сме длъжни спрямо действащата наредба да вземем решение, което току-що обявихме”, каза заместник-председателят в СТК Марин Маринов.

От БФС обаче не можаха да потвърдят дали “червените” действително са входирали жалба в Лозана. От централата обясниха, че КАС няма задължение да ги извести за постъпването на такава, а само за решението дали тя е уважена или не. Затова СТК взима предвид 10-дневния срок, в който ЦСКА може да обжалва, тъй като ако не го стори, а същевременно от “Българска армия” обжалват и спечелят, ще се стигне до ощетяване.

„ЦСКА има право да обжалва, а какъв ще бъде отговорът – не можем да кажем. Ние съгласно чл. 3.1, буква „в” спазваме Наредбата за първенствата и турнирите на Българския футболен съюз. Ние никакво друго решение не можем да вземем, освен това, което подобава на правилата на УЕФА и БФС. Ако някой от въпросните три отбора не получи право да участва, мястото му се заема от следващия, т.е. четвъртият в класирането Дунав Русе. В случай, че не бъде допуснат ЦСКА, съгласно наредбата, четвъртият влиза директно.”

„Ние взимаме решение на база добилите три отбора право да играят. Аз не виждам къде има нещо неясно. Ние друго решение не можем да вземем. Не можем да коментираме дали е справедливо или не, нашата работа е да спазим наредбата. Не можем да взимаме решения по симпатия, заради справедливост или несправедливост. Думата „справедливост” е много относително понятие. Това е много субективно.”

„Играе се бараж и никой не е застрахован. Ние не можем да кажем какво ще бъде – дали на ЦСКА ще им разрешат. Не можем да чакаме, защото срокът за подаване на обжалването е 10 дни, а после има 21-дневен период, в който КАС да се произнесе. А ние трябва да дадем отборите, които – без обжалващия – отиват да играят. Не можем да чакаме, притиснати сме от времето. Ако ЦСКА не бъде допуснат, ще се произнесем окончателно кой ще запълни това място. ”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ