Само в 7DniFutbol.bg

Дунав играе пред 6000 в Русе в Европа – общината с голяма отборна премия за героите на града

7 Dni Futbol01.06.2017300

Община Русе награди футболистите на „Дунав” с отборна премия от 20 000 лв. за спечеленото 4-то място в Първа лига и евентуалната възможност за участие в Лига Европа.

„Градът беше направо пощурял преди мача с ЦСКА, празникът на Градския стадион бе невероятен, хората бяха щастливи. Сбъднахте една 40-годишна мечта”, обърна се към отбора кметът Пламен Стоилов. Той се надява, че „Дунав” ще играе в Лига Европа и то на Градския стадион в Русе. В сегашния вариант, съоръжението ще може да приюти 6000 зрители в първия и втория кръг на евротурнирите. През следващите години ще бъдат поставени нови седалки и възможностите му ще бъдат разширени, обеща Стоилов. Веднага след края на участието на „Дунав” в Лига Европа ще започне и изграждането на ВИП-ложа на Градския стадион. Очаква се до 2 седмици да излезе и решението на УЕФА по казуса.

„Надяваме се, че стадионът ще продължи да се пълни и през следващия сезон, радвам се, че върнахме хората по трибуните, заяви изп. директор Ивайло Петков. Според него, „Дунав” е постигнал засега договорка с трима футболисти. Планира се лагер от 19-29 юни в Трявна, но евентуално той може да бъде издърпан напред, ако русенци играят в Европа.

Снимка и текст: “24 часа”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ