Само в 7DniFutbol.bg

Култов Чичо Пенчо! Левски с Краев бил като някогашния Средец със Стоичков

7 Dni Futbol18.08.201580

Треньор №1 на хилядолетието Дмитър Пенев направи интересна аналогия между случващото се сднес с Левски и някога с неговият Средец. Според него изиза, че днес Левски с Краев е онова, което някога беше Срдец със Стоичков.

“Левски” не само сега, но и преди няколко години имаше едно много силно поколение от млади български футболисти. Не искам да давам оценка на ръководството на клуба, но според мен тогава всичките ръководители, треньори, мениджъри, собственикът решиха да игнорират развитието на младите си таланти и залагаха на привличането на чужди футболисти и така загубиха едно поколение. В сегашната ситуация, очевидно притиснати от финансовия колапс, явно ръководството няма друг избор. Естествено, това дава огромен шанс на всичките юноши, на които се залага в този момент в клуба и както виждаме, кризата им помага да извадят дивидент. Според мен “Левски” ще бере тепърва плодовете на тази т.нар. криза. До година-две тези играчи ще струват много пари и ще върнат стократно инвестицията в тях. Така че да, кризата помогна на “Левски” и те ще спечелят от нея. А защо само те го правят, ми е трудно да кажа. И в други отбори се забелязва тенденция да се залага на млади български футболисти, като “Литекс”. Там от доста години се работи сериозно и в ДЮШ, и в първия отбор с млади български играчи. Има и други отбори, напоследък “Славия” също доста подмлади своя състав и те най-вероятно също ще имат в скоро време успехи. Бих направил една такава съпоставка – когато аз налагах през 85-а година млади футболисти в ЦСКА, тогава “Средец”, го правех по неволя заради политическата системата и пряката намеса на държавните ръководители по онова време във футбола. Сега нашият футбол е в друг тип криза – финансова, и ако има повече далновидни президенти, точно по този начин могат да извлекат ползите за клубовете си. Така ще спечелят и те, и клубовете им, и националният ни отбор”, твърди Чичо Пенчо.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ