Само в 7DniFutbol.bg

Мегаудар! Левскар може да прибере 150 млн. лв. от развод с мултибогаташка

7 Dni Futbol15.08.2015180

Тежка съдебна битка за 300 млн. лв. повежда вдовицата на разстреляния през 2005 г. банкер Емил Кюлев – Весела. Фаталната секретарка на един от най-богатите родни бизнесмени от края на 90-те години, която успя да му стане законна съпруга, ще трябва да брани наследството си от него от втория си съпруг – бившата звезда на Левски Мартин Станков.

По-малко от година след като стана вдовица блондинката с диплома на юрист се събра със старата си изгора – футболистът Мартин Станков. Скоро след това му роди и дъщеря, но изглежда нито детето, нито охолния живот на милионери са успели са им донесли търсеното щастие и от няколко месеца двамата са разделени, разкриват от обкръжението им пред “Час Пик”.

„Весела отлага твърде дълго този момент. Бракът им не върви от години и беше ясно, че нещата няма да се оправят. Той пръскаше парите й по казина и жени, а тя се чудеше как да прикрива изневерите, с които я позори. Накрая взе правилното решение в името на наследството на дъщеря им. Ако не успее да си вземе поне малка част от парите, всичко ще бъде проиграно  от него и ще трябва да разпродаде и имотите, за да се издържа с детето”, коментират приближени на Кюлева, която с днешна дата се води собственик на ваканционен клуб „Ривиера” и интерхотел „Сандански”.

Станков харчел толкова бързо милионите на разстреляния Кюлев, че сигурно вече нищо не е останало, твърдят бивши ортаци на банкера. Сигнал, че финансовото състояние на Весела Кюлева е изключително тежко, беше скорострелната разпродажба на имоти. През последните години тя сложи на тезгяха няколко семейни имения, сред които и прословутата хасиенда в Мелник.

После побърза да се изнесе в чужбина, далеч клюките за скандалните купони на мъжа й с прочути родни моделки, пръскащи нейното състояние. За да се спаси от лоши инвестиции в страната ни, тя започна да купува имоти в Швейзария и на Лазурния бряг, в които сигурно да вложи парите си, изчезващи между широките пръсти на бившия футболист. Станков обаче е младежка любов на Кюлева и явно любовта  към него е толкова силна, че да му прощава стотици провинения съвсем безропотно.

Весела и Мартин имат връзка доста преди тя да се запознае с Емил Кюлев. След като се омъжва обаче за един от най-богатите хора в страната, Мартин Станков започва да атакува отново бившата си изгора. Кюлева поддава на чара му и започва да се среща с него зад гърба на банкера.

„Тя се чувстваше виновна, че навремето е предпочете Емил Кюлев и затова всячески се стараеше да му угажда. Мартин обаче прекали и накрая дори го е хванала на калъп в дома си, макар да не признава. Това е преляло чашата”, обясняват от обкръжението на веселата вдовица.

Сега й предстояло да поведе тежка война за останалите в банковите й сметки милиони, които според бивши съдружници на Кюлев били около160 млн. лв. След смъртта на Кюлев банката и застрахователното дружество ДЗИ са продадени за общо 343 милиона евро на две различни компании. Курортът „Ривиера“ остана собственост на фамилията – вдовицата на Кюлев – Весела, и тримата му синове. Така тя се превърна набързо от милионерша в милионерка и по това време състоянието й се оценява на около 300 млн. лв.

Сега обаче финансовата й стабилност била доста разклатена, тъй като сглупила да не подпише предбрачен договор със Станков и по закон ще трябва да делят наследството й наполовина. Футболистът можел да отмъкне цели 150 милиона, ако съюзи с добри адвокати. Дори в най-лошия случай обаче нямало да остане с празни ръце и набързо щял да се превърне в топбогаташ с поне 20-30 милиона печалба от близо десетгодишния брак с Весела Кюлева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *