Само в 7DniFutbol.bg

Цацаров подхвана ЦСКА! Вижте кой фактор на “Армията” лично тикна зад решетките

7 Dni Futbol13.08.2015190

Вкараха в затвора осъдения Росен Петров-Животното, съобщават от прокуратурата. На 17 февруари Петров е осъден от спецсъда за участие в организираната престъпна група на Златомир Иванов – Златко Баретата за разпространение на наркотици в София.

Съдът му е наложил наказание “лишаване от свобода” за три години и три месеца, които трябвало да излежи ефективно. Въпреки това Росен Петров не бил задържан и останал на свобода.

На 6 август тази година той е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлула в зоналния клуб на БФС на Националния стадион „Васил Левски”. На 12 август е засечен да почива на Българското Черноморие.

Обвинител номер 1 Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка защо Петров не е задържан за излежаване на присъдата си. Установено е, че с постановление  от 17 юли 2015 г. административният ръководител на Специализираната прокуратура – прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров.

На 12 август шефката на Апелативната спецпрокуратура Даниела Попова е разпоредила да бъде отменено постановлението на прокурор Костов. Освен това тя е разпоредила Росен Петров – Животното да бъде задържан. Попова е образувала и дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов за допуснати нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров.

Така, той е задържан в Несебър и днес е приведен в Софийския затвор, за да изтърпи наказанието си. Това става, дни след като даде обширно интервю за Topsport.bg.

От държавното обвинение поясняват, че споразумението между прокурор от спецпрокуратурата и защитника на Росен Петров е одобрено с определение на спецсъда от 17 февруари. Съгласно него Петров се признал за виновен, че от 2003 г. до 9 юни 2010 г. е участвал в наркогрупата на Баретата. Именно на базата на това споразумение е наложено наказанието за лишаване от свобода. Освен това то е трябвало да бъде изтърпяно при строг общ режим в затвор.

С присъда от 31 май 2006 г. пък Петров е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост. На 5 юли 2004 г. при шофиране в пияно състояние причинил смъртта на един човек. Бил осъден на две години затвор, като изпълнението на наказанието било отложено за изпитателен срок от три години.

За участието си в престъпната група за наркоразпространение Петров е осъден в изпитателния срок за смъртта на пътя, затова на 15 юни тази година спецсъдът е постановил той да изтърпи наказанието си отделно. Общото наказание, което трябва да изтърпи Росен Петров, е 5 години и 3 месеца, поясняват от прокуратурата.

На 6 юли прокурор от спецпрокуратурата е изпратил на началника на ОЗ “Охрана”-София актовете за изпълнение.

Няколко дни по-късно – на 10 юли, в спецпрокуратурата била депозирана молба от адвоката на Петров, който поиска изпълнението на наказанията да бъде отложено. Причината – заболяване на осъдения и предстоящо през септември 2015 г. Оперативно лечение във Военномедицинска академия. Към молбата защитникът приложил и три медицински документа, в които на латински била вписана диагноза. В становището си относно въпросната молба наблюдаващият делото прокурор е заявил, че осъденият Петров не страда от тежко заболяване, което да пречи на изтърпяване на наложеното наказание лишаване от свобода.

Въпреки становището, на 17 юли прокурор Светлозар Костов е издал постановление, с което е отложил вкарването на Петров в затвора с три месеца. Той е приел, че заболяването е тежко и представлява пречка, за да бъде изпълнено наказанието. Това е станало, въпреки че не е ясно точно какво е заболяването, тъй като е изписано само на латински, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Било посочено, че „…заболяването води до сериозни трудности и понякога дори невъзможност за движение на съответния крайник, респ. на тялото, придружено от болки, а след оперативната намеса в зависимост от резултата се провежда рехабилитация, която също отнема немалък период от време”.

От прокуратурата поясняват, че изпълнението на наказанието може да се отложи в случай на тежко заболяване, което е несъвместимо с пребиваване в местата за лишаване от свобода. Това обаче се установява чрез медицински документи и заключения на личен лекар или лекар специалист, които се съгласуват с медицинския център при съответния затвор.

След разпореждането на обвинител номер 1, Апелативната спецпрокуратура е извършила проверка. При нея е установено, че предоставените от осъдения документи не са достатъчни, за да се приеме, че има тежко заболяване, което да налага отлагане на влизането в затвора. Не било искано и каквото и да е експертно становище.

От прокуратурата поясняват, че участието на Петров в нахлуването в зоналния клуб на БФС на стадион „Васил Левски” в столицата и почивката му в Несебър потвърждават липсата на основание за отлагане изпълнението на наложеното на Петров наказание.

NEWS.BG

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ