Само в 7DniFutbol.bg

Заради БФС, ЦСКА губи активи за 23 млн.! Затова Ганчев иска несъстоятелност

7 Dni Futbol10.08.201540

На 30 юли ПФК ЦСКА АД, чрез изпълнителния директор на клуба Александър Тодоров, внесе молба в Софийски градски съд клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Днес станаха ясни и причините, поради които се е стигнало до това искане. Основната е, че е отнет лицензът на ЦСКА и по този начин червените губят състезатели с цена малко над 23,5 млн. лева.
Ето каква е точната формулировка за искането на армейците, като Sportal.bg публикува и автентичната молба, която е представена на СГС:
Според годишния финансов отчет на клуба за 2014 г., който все още не е публикуван в търговския регистър, тъй като армейците трябва да доизчистят някои основни неща, трансферните права на футболистите са оценени на 23 589 000 лева, което прави 76,74 % от общата сума на активите и 82, 59% от стойността на нетекущите активи.
Освен това се допълва, че 34,22 % от приходите на клуба за 2014 г. са формирани от продажба на състезателни права, което за сезон 2015-2016 г. ще е невъзможно, тъй като дружеството няма сключени договори с професионални футболисти (защото играе във В група) и не притежава състезателни права.
Също така армейците уведомяват съда, че не разполагат с парични средства, както и с бързо ликвидни активи и имат сериозни финансови затруднения. От това следва, че ПФК ЦСКА АД не е в състояние да изпълнява и погасява възникнали задължения със собствени средства и затова се иска откриване на производство по несъстоятелност, предприемане на мерки за оздравяване на дружеството и защита интересите на кредиторите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ